Wedstrijd 14: VIVOO 3 – Cluzona 3 0-1

Vivoo 3 – Cluzona 3 uitslag 0-1

12-04-2018

En ja hoor de 1e midweekse wedstrijd voor seizoen 2017/2018 is een feit, vanavond mochten we om 18:30 aanvangen tegen Cluzona. Voor iedereen was het dus haasten om tijdig vanuit het werk op de voetbal te zijn omdat er echt op tijd gestart moest worden wilde we niet in het donker eindigen.

Na 2 verlies partijen op rij wat in de geschiedenis van Vivoo nog niet vaak was voorgekomen moest er onderhand maar weer eens gewonnen worden. Er waren wel wat absenties echter Keje was bereid om de goal te verdedigen en Jan van Limpt en Royke waren er bij om het team te versterken. Mats was afgevallen doordat hij nog teveel last had van zijn blessure Rondje hadden we niet tegen gezegd dat we moesten voetballen ( op zondag komen we daar niet mee weg) en Sieb had nog steeds last van zijn rug. Die rug blessure van Sieb houdt al een tijdje aan en dat is niet best, in het begin van het jaar fanatiek begonnen met sporten minstens 2x per week naar de sportschool dus je zou denken hij moet super fit zijn of is het zo dat hij zich overbelast heeft? Nu ben ik er recentelijk achter gekomen wat er op doet en er zit wel wat logica in. Hanneke is al in de 7e maand dus wat betreft seks is het een beetje over ( of helemaal zelfs) en dan hoopt het een en ander een beetje op. We weten allemaal als je de hele dag moet tillen je rug gaat opspelen op een gegeven moment en dat is wat Sieb momenteel de hele dag doet. Hij loopt de hele dag te tillen!

​Misschien een idee om een keer de hand aan jezelf te slaan Sieb kan een hele opluchting zijn, zorg dan wel dat er niemand in de weg staat want ik vermoed dat er wat druk af moet.

Voor vandaag was het nog even spannend en de exacte opstelling was moeilijk te voorspellen want we wisten niet wie er op tijd zouden zijn, heel simpel de eerste 11 zouden in de basis beginnen. Vooraf was er wel een idee over hoe we moesten beginnen wat betreft beschikbaarheid maar dit bleek op een aantal plaatsen niet mogelijk te zijn


Kola haalde het niet dus Lau begon, dat zelfde geld voor Diggy en Dave die maar net op tijd waren dus starten op de bank en vervangen werden door Krul en Royke. Daarbij opgemerkt dat Royke er last minute bijgehaald was omdat Junior van Gaal vreesde met 10 man te moeten starten. Dus Van Gaal had snel geschakeld en gevraag wie er zouden gaan trainen met het 2e en bereid waren om eerst bij het 3e te spelen.

Vanaf de aftrap was het slecht vandaag , positioneel waren we het een beetje kwijt en er waren teveel spelers die onder hun niveau bleven. Afgezien dat we redelijk veel balbezit hadden werden we niet dreigend en dwongen we weinig kansen af. Het was dan ook Cluzona die de score opende na een lange bal die even buiten het gezichtsveld van Bram was waardoor hij werd verrast door zijn directe tegenstander die alleen op Keje af kon gaan en simpel kon binnen schuiven 0-1 . Het werd hierna niet veel beter en de betere kansen bleven voor Cluzona zonder nog te scoren tot aan de rust.

We waren vanaf de 30e minuut begonnen om een keer constant door te wisselen zodat iedereen zijn speel minuten kreeg dus er was niet direct aanleiding om tijdens de rust te wisselen. Echter daar dacht Junior van Gaal anders over, aangezien hij dacht dat Royke wilde gaan trainen werd dit dan ook verteld aan Roy door Van Gaal. “Royke jij kunt gaan trainen “ dit werd echter niet gewaardeerd, door Roy. Het zou kunnen zijn dat het moment niet goed gekozen was het zou kunnen zijn dat het de manier waarop het gezegd werd niet helemaal juist was maar het feit was daar dat het niet in goede aarde viel. Het is wel zo dat het woordje training binnen de luchtmacht een andere lading heeft dus hier kan het ook mee te maken hebben.


Gelukkig besloot Roy om gewoon in het veld te blijven staan maar het blijkt achteraf dat de boosheid niet helemaal over gegaan is .

De 2e helft bracht niet veel beter voetbal dan de 1e helft , het was wel Vivoo die de boventoon voerde en er kwamen nu ook wel meer kansen maar niet echt grote uitgespeelde kansen, de laatste 15 minuten gingen we nog extra druk naar voren zetten wat wel wat meer kansen opleverde echter we kwamen niet meer tot scoren wat de derde nederlaag op rij betekende. Dit is eigenlijk ongekend ik denk zelfs dat we vorig jaar in een klasse hoger nog geen 3x achter elkaar verloren hebben. Wat is hier de oorzaak van? Duurt het seizoen te lang en zijn we er klaar mee? Missen we Mats in de goal die al zijn wedstrijden in de goal gewonnen heeft? Of ligt het aan het feit dat Corne heeft aangekondigd dat het zijn laatste seizoen is? Als je even doordenkt over de laatste en je zou ( ik geef maar een willekeurig voorbeeld) Cristiano Ronaldo de laatste 4 wedstrijden wegdenken bij Real dan zouden ze ook niet in de halve finale staan dus eigenlijk is deze vergelijking niet eens zo slecht ik denk zelfs dat we deze conclusie 1 op 1 kunnen doortrekken daar er meer vergelijkingen zijn tussen Corne en Cristiano:

Heeft geen verdere onderbouwing nodig zou ik zeggen, spreekt voor zich.

Mannen zoals ik afgelopen zondag al heb gezegd laten we er voor zorgen dat het voetbal niet tegen ons gaat werken en dat we het plezier weer terug vinden op het veld dan komen de resultaten vanzelf.

Man of the match: Keje

We gaan ervoor zondag

Next match: 15 April 2018, Vivoo 3 – Hoeven 3 12:00 uur

Wedstrijd 13: Welberg 2 – VIVOO 3 5-1

Welberg 2 – Vivoo 3 08 april 12:00 uur

Vandaag de topper tegen Welberg 2 , door ons verlies tegen HSC stonden die al 4 punten voor op Vivoo dus als we nog enigszins wat spanning terug willen brengen dan zal het vandaag moeten gebeuren want anders kunnen we de resterende 9 wedstrijden uit spelen zonder nog aanspraak te kunnen maken op de titel.

We konden een top team weg zetten dus daar zou het niet aan liggen. Er ontbraken er slechts een paar. Mats moest op het laatste moment afzeggen want die had teveel last van een blessure, en ook onze Billy was in geen velden of wegen te bekennen. Het ventje is een bietje een watje aan et worden denk. Laatst had hij al een boswandeling gemaakt met zijn vriendinneke en daarna thee gedronken op zondag morgen . Hij is het een bietje kwijt denk. Hij is ook al gesignaleerd in het dorp op zijn nieuwe trekker en eerlijkheidshalve moet ik dan bekennen dat ik ook liever niet meer samen zou douche met hem.


Maar er waren er wel meer van ‘t padje deze mooie zondag morgen , ondergetekende was wat later en kreeg bijna een hartverzakking toen hij het sportpark van Welberg betrad , iemand met een zeer slecht gevoel voor humor had besloten om Rondje aanvoerder te maken , voor wat ? op basis van wat ? De enige reden ik kon bedenken had immers niets met voetbal te maken . Volgens mij was er een lijn up gemaakt en had diegene met het kleinste piemeltje de band gekregen , ik kan niks beters verzinnen . Ik had het nog aan Ellen gevraagd hoe groot ongeveer en die bevestigde het .

Maar het ging uiteraard om de wedstrijd vandaag en de volgende kanjers moesten het gaan doen .


Dus zoals al gezegd daar stond een behoorlijk goed team waarvan we uit konden gaan dat ze wel wat zouden kunnen moeten forceren tegen Welberg.

En Vivoo stond goed er werd echt goed gevoetbald met goede combinaties en nu en dan waren er kansen , echter aan de andere kant was Welberg zoals we al in de 1e wedstrijd hadden kunnen zien levensgevaarlijk in de omschakeling . Elke keer als de bal bij hen in de voorhoede kwam ontstond er gevaar , snelle actie,s zeer doelgericht waar we niets tegen in konden brengen . Dis resulteerde dan ook dat we met een 3-0 ruststand de kleedkamer in gingen.

Aangezien we met alleen Koole en Sieb maar minimaal vertegenwoordigt waren op de bank werd de 2e helft aangevangen zonder direct te wissellen .

De 2e helft gaf echter hetzelfde beeld ook nu kan Vivoo voetballend goed mee en werden er mooie combinaties opgezet met dito afrondingen echter zonder doel te treffen . Aan de andere kant was het Welberg dat steeds vaker door brak en gelukkig niet elke open kans afronde anders was het nog erger geworden. Toch was het Vivoo die de 2e helft als eerste scoorde , Yannick schoot fraai binnen en de 0 was van het bord 3-1 . Echter dit duurde niet lang of de 4-1 lag in het net . Vivoo bleef keurig voetballen ondanks dat het duidelijk was dat er geen eer te behalen viel en Welberg miste kans na kans maar kon nog net voor tijd de 5-1 binnen prikken.

We moet helaas concluderen dat dit Welberg door 2 of 3 individueel zeer goede voetballers te sterk waren voor ons en dan ook een terecht kampioen zullen worden.

Dan had Kimberley ook nog besloten dat het vandaag de grote dag zou zijn dat Menno Vivoo 3 maar eens moest gaan supporteren hoe traumatisch moet dat geweest zijn voor het ventje , zijn vader met paniek in de ogen na de 2-0 en dat is niet meer weggegaan tot het einde , de rare meneer Rob met die gele band rond zijn arm en dan dit grote verlies . Maar Junior van Gaal heeft hier direct op geanticipeerd door Menno apart te nemen en hem alle ellende te laten vergeten en hem een enorme lachbui te bezorgen.

De vraag is natuurlijk hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen , dus ff nagevraagd bij Kim . Juun heeft alleen maar gezegd “ luister Menno op een dag zal papa een hele grote voetbaltrainer zijn” .

Mannen laten we het snel vergeten en nog gewoon veel plezier beleven aan de resterende 9 wedstrijden tot het eind van het seizoen , gewoon elke wedstrijd willen winnen want het mooie weer komt er aan en om na de wedstrijd een lbiertje te drinken in het zonnetje is zoveel lekkerder als dat wanneer je verloren hebt.

Nogmaals maak elkaar of jezelf geen verwijdt voor dit verlies want iedereen heeft zijn stinkende best gedaan en we zijn strijdend ten onder gegaan tegen een effectievere betere tegenstander.

Man off the Match: BEEST (+Yannick en Mini. Bron: Voetbal.nl)

Next Cluzona 3 om 18:30 aanstaande donderdag.

Wedstrijd 11: BSC 3 – VIVOO 3 2-5

BSC 3 – Vivoo 3 2-5

Na de korte onderbreking van het carnavalsweekend moesten we kijken of we de goede vorm van de week ervoor weer konden oppakken tegen BSC 3. Er waren weer een aantal personele problemen maar gelukkig konden we gebruik maken van de diensten van 2 jeugd spelers Bart en Ashwin die beide een prima wedstrijd zouden spelen. Er was een beetje een vreemde sfeer voor maar ook na de wedstrijd , eigenlijk voor Vivoo 3 begrippen te rustig , het werd ook wel opgemerkt door de groep maar het werd afgedaan met de reden dat het zonnetje lekker scheen en dat men daar wat loom van werd !!! Pleur op met dat zonnetje, ja die scheen lekker maar het was ook rond het vriespunt zeker geen weer om loom van te worden. Nee, het was duidelijk wat er speelde , 75% van de mannen had last van een after carnaval dip , geconfronteerd in de praktijk dat we allemaal een dagje ouder worden en dat het vrouwelijk schoon je nog wel lachend te woord staat maar met de gedachte in het achterhoofd “ zo snel mogelijk weg zien te komen bij die ouwe viezerik” onze mooi boys moeten onder ogen gaan zien dat ze het aan het kwijt raken zijn , het was zelfs zo erg dat opvallend veel van de mannen zaterdag avond uit pure wanhoop seks gehad hadden, gewoon met hun eigen partner en het is nog maar februari en nu al een kwart van het jaar quotum verspeeld, Ik zou er ook stil van worden.

Maar dan de wedstrijd van vandaag zoals gezegd een aantal afwezigen maar ondanks dat konden we een goed team formeren en ook nog een sterke bank overhouden wat vertrouwen gaf voor de wedstrijd.

Hierdoor was de technische staf tot de volgende opstelling gekomen.


Mats was weer bereid om het doel te verdedigen en zou vandaag uitgroeien tot absolute held. Verder opvallend dat Rondje het weer mocht proberen op linkshalf, op een of andere manier blijft de technische staf hopen dat dit toch eens een keer goed moet komen, helaas moest er na 10 minuten alweer ingegrepen worden daar er nog geen fatsoenlijke voorzet was gekomen van links, dus Bram op linkshalf en Rondje terug als back. Bram was vandaag ook een apart verhaal , hij is natuurlijk de persoon die binnen het team Multi inzetbaar is en echt te pas en te onpas wordt ingezet op welke positie dan ook om een gat op te vullen wat hij meestal ook zeer verdienstelijk doet , vandaag echter lag dat anders , het was alsof ik naar mijn zoon stond te kijken toen hij de 1e keer op een echt veld mocht gaan spelen , blije bakkus vanwege zijn nieuwe voetbal schoenen en zijn voetbal tenuetje zijn 1e echte voetbalwedstrijd mogen gaan spelen: “ But NOT a clue what TO DO “ , hij liep alle kanten op zonder te weten waarom, hij was nog net geen klavertjes 4 aan het zoeken. Toen hij achteraf ook nog blij wist te verkondigen dat hij direct weg ging na de wedstrijd om Baronie – Halsteren te gaan kijken was het duidelijk dat het wel erg sterke paddo’s geweest moesten zijn!

Maar we dwalen weer af zoals gewoonlijk, er moest gevoetbald worden. We moesten helemaal achterin bij het sprotpark zijn om te spelen, daar aangekomen kan ik je zeggen dat het een trieste bedoeling was, als je zo een mooi sportpark hebt en dat je het dan presteert om je bezoekers een Tsjernobyl gevoel te geven is echt zeer triest. Het veld leek wel mega groot omdat er geen visuele richtpunten waren er was voor de trainer / leiders en reserve spelers niet eens een stoeltje of bankje laat staan een dug –out. Onacceptabel was dan ook het oordeel van de grote Junior van Gaal dit gaat ons nooit meer overkomen, we nemen hierin geen risico meer en gaan niet afhankelijk zijn van derden. Het Vivoo 3 budget werd aangesproken en Corne rijd voortaan voor lul naar de uitwedstrijden met een mobiele dug out aan zijn trekhaak.


Nog maar eens naar de wedstrijd , het was al snel duidelijk dat BSC 3 een goed voetballende ploeg was , zeker de voorste linie kwam er regelmatig heel scherp doorheen in het begin van de wedstrijd wat de Vivoo verdegers de nodige kopzorgen opleverde . Ondanks het feit dat balbezit en veldoverwicht voor Vivoo was bleek al snel dat we op onze tellen moesten passen , en na 8 minuten was het kwaad al geschied en kwam BSC na een prima combinatie al op een 1-0 voorsprong , reden voor de technische staf om in te grijpen en Rondje te laten zakken op linksback en Kommers doorschuiven naar linkshalf , vlak daarna was het Sieb die met een heerlijke pass Sijmon de diepte instuurde die keurig de gelijkmaker binnen schoot 1-1 . In de 1e helft bleef het spelbeeld en beetje hetzelfde , maar was het BSC die de grootste kansen creeerde maar keer op keer op Mats stuite die echt mega goed stond te keepen en met katachtige reflexen en kamikaze acties de ene na de andere bijna zekere goal eruit rammelde, het was zeker zijn verdienste dat we op dat moment niet achter kwamen . Vlak voor rust was het Witte die in combinatie met Sieb een goede aanval op zetten en knap binnen schoot , 1-2 voor Vivoo in de 42e minuut en tevens rust stand .

Tijdens de rust werden er wat omzettingen gedaan , overleg binnen de technische staf die er toe leide dat de volgende wissels in de rust zouden worden doorgevoerd . Bram maakte 1 op 1 plaats voor Kevin en Krul zou laatste man gaan spelen , Lau werd hierdoor voorstopper en Bart ging op rechtsback spelen zodat we die na 15 minuten konden wissellen voor Ali . Verder weinig reden tot paniek zolang we maar scherp bleven verdedigen.

Vanaf de aftrap van de 2e helft trok Vivoo weer het initiatief naar zich toe , maar wederom bleven de counters van BSC erg gevaarlijk en moest Mats tot het uiterste gaan om ze van de gelijkmaker af te houden . In de 65e minuut was het Kevin die knap doorging op links tot aan de achterlijn , de bal prima voorlegde op de onkomende Sijmon die binnen tikte , 1-3 voor Vivoo . De vermoeidheid sloeg toe bij BSC en dit moest het moment worden om door te drukken , helaas werd er aan de verkeerde kant gedekt waardoor de BSC speler vrij doorgang had op Mats , en hier was Mats zelfs niet tegen bestand vandaag 2-3 en BSC weer een beetje hoop. Toch begonnen ze bij BSC bij bosjes om te vallen we hadden ze behoorlijk stuk gespeeld . In de 72e minuut was het wederom Sieb die met een weergaloze no look pass Kevin alleen voor de BSC keeper zette die keurig af ronde 2-4 en BSC verzet definitief gebroken . In de 80e minuut was het Rondje die met geweldige pass over 40 meter wederom Kevin alleen voor de keeper zette ( we zeggen er niet bij dat Kevin zijn directe tegenstander ter aarde storte met kramp in beide kuiten anders had hij die voorzet gewoon onderschept ) en dergelijke kansen moet je Kevin uiteraard niet geven 2-5 voor Vivoo . BSC met 10 man want de wissels waren op en Mister Sambal bij met kramp in beide kuiten kon niet verder. Dit was tevens ook de eindstand .

Wederom een prima overwinning tegen een goed voetballend team , klasse gedaan mannen

Volgende week wacht de topper tegen SC Gastel , en direct na de wedstrijd was dat dan ook het gespreksonderwerp , wie o wie moet er zondag gaan keepen want Matsie is zondag niet van de partij Bill heeft aangegeven dat hij wel weer in de goal kan gaan staan maar Sieb en ondergetekende hebben hem zondag middag nog gezien en gesproken en het is zeer onwaarschijnlijk dat dit mogelijk is , hij heeft voor ons zijn brace verwijderd en die duim doet helemaal niets meer is total frozen , hij kan zo een contract krijgen bij facebook want hij kan nog maar 1 ding:


Nog intensief contact gehad laat in de middag met Junior van Gaal die erbij bleef dat als Bill zegt dat hij kan keepen dat hij dan moet keepen want Bill is ten slotte onze vaste keeper en die hebben we de rest van het seizoen nog nodig . Geheel tegen de regels in hebben Sieb en ondergetekende de mening van de Junior van Gaal naast ons neergelegd , Bill overtuigd dat hij voorlopig nog moet revalideren wat nog zeker 3 tot 4 weken zal gaan duren en we hebben Keje vastgelegd die zal na de wedstrijd van Vivoo 4 voor ons ook nog bij Vivoo 3 in de goal gaan staan . Mocht deze actie leiden tot disciplinaire maatregelen tegen Sieb en ondergetekende dan reken wij op de steun van onze medespelers om dat drifkikkertje van een Van Gaal voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat niet alleen zijn mening geldt .

MAN of THE MATCH:


Next target 25 February 14:00 uur: SC Gastel 5

Wedstrijd 10: Vivoo 3 – NVS 2 8-2

Vivoo 3 – NSV 2 8-2

Na een hele week speculaties of er wel gevoetbald zou gaan worden kwam op zondag ochtend het verlossende woord “ it giet oan “ we hadden een vrij kleine selectie vandaag en vanwege vele afwezigen door het WK veldrijden in Valkenburg was dit een probleem door heel de vereniging waardoor er weinig te regelen viel. Met een langdurig geblesseerde Billy zaten we ook zonder keeper wat betekende dat we binnen onze eigen gelederen op zoek moesten naar iemand van minimaal hetzelfde niveau, dat was dus geen probleem want dan kwam iedereen in aanmerking. Uiteindelijk was het Mats die bereid was om deze rol op zich te nemen wat hij zeer verdienstelijk zou doen.

Hierdoor was de technische staf tot de volgende opstelling gekomen.


Dave en Rondje starten op basis van ratio op de bank samen met Junior en in uiterste nood Corne want gezien de beschikbaarheid van spelers waren Remco en Tim gelukkig bereid om vandaag mee te doen.

Toen we de kleedkamer in gingen kreeg Junior wel te horen van 2 basis spelers dat ze niet helemaal zeker waren of ze wel fit genoeg waren , Beest mankeerde wat , maar zover ik kon zien had hij allebei zijn benen nog dus dan kan hij ook gewoon spelen .En Diggy was ook geblesseerd , nu weten we van Diggy dat hij wel vaker geblesseerd is en als hij niet geblesseerd aan de wedstrijd begint valt hij wel uit met een blessure maar nu had hij wel een heel vreemde blessure ! Diggy had een blessure aan zijn ogen , een of andere bacterie , hoe kom je in godsnaam aan een blessure aan je ogen ? Hier was weinig research voor nodig , die krijg je namelijk van te veel Face timen . Dus Diggy als je volgende keer gaat face timen neem dan de juiste voorzorgs maatregelen. Op zijn minst je brilletje ophouden.


Maar nu naar de wedstrijd, we stonden goed en vanaf de aftrap was het duidelijk dat NVS geen probleem zou mogen opleveren vandaag als we maar ons spelletje zouden spelen met goede snelle balcirculaties en op tijd de 1e goal zouden binnen prikken want dat moest niet te lang uitblijven. Na 10 minuten kregen we echter alweer de volgende tegenslag tijdens het aanzetten voor een sprintje schoot het bij Krul in zijn kuit en kon hij niet meer verder , Dave snel warm lopen en laatste man positie overnemen van Krul.

Krul op de bank en uiteraard moest er een oorzaak gevonden worden voor deze snelle blessure , dus dan komt ook automatisch de vraag “ je hebt toch toevallig geen seks voor de wedstrijd gehad he Krul?” nou hij dacht van niet, hij denkt dat hij zich nog kan herinneren dat hij met zijn zatte ballen tegen Anouk aan heeft liggen rijden maar hij dacht niet dat er echt wat gebeurd was! En Anouk kan bevestigen dat er niets gebeurd was , dat ligt even iets anders bij de kat Mailo die weet nog wel precies wat Krul met zijn zatte ballen gedaan had en was zondag ochtend nog niet helemaal bekomen.


​Maar we pakte het na de wissel weer snel op en de doelpunten machine begon te draaien, in de 12e minuut was het Mini die uit een scrimmage de 1-0 binnen schoot. Slechts 2 minuten later was het alweer 2-0 door een doelpunt van Sieb. Even vielen we stil en kon NVS weer wat grip op de wedstrijd krijgen maar bij de sporadische kansen die ze hadden in de 1e helft was er altijd nog Mats die goed stond te keepen en alert reageerde. De volgende die scoorde was Remco goede loop actie met een even zo goed schot betekende 3-0.

Nu was het tijd voor Diggy hij kreeg teveel last van het face timen en kon echt niet verder , Diggy er uit en Rondje er in wat betekende dat Junior nu nog de enige wissel was. Vervolgens was het Witte die de 4-0 kon binnen schieten en voor rust was het Remco nog die zijn tegenstander op rand 16 meter uitkapte en droog laag in de hoek binnen schoot 5-0 en tevens rust stand.

We wisten al voor de wedstrijd dat Tim maar 1 helft kon spelen dus de laatste wissel moest er aan geloven wat betekende dat Junior maar liefst 45 minuten moest gaan spelen! En op een of andere manier kreeg iedereen in de kleedkamer een Calve pindakaas visioen:

“ Kom maar wisselen Pietertje “

Wat niemand toen nog kon weten was dat dit een onvergetelijke wedstrijd zou gaan worden voor Junior. Dus dat betekende dat Witte de plaats van Tim over nam op rechtshalf en dat Junior op de linksback positie ging spelen.

Direct na de aftrap was het alweer raak, Sieb die op links binnen de 16 de bal voor bracht werd door een NVS speler in eigen goal gewerkt 6-0 en we konden achter over gaan leunen, echter dit werd te letterlijk opgepakt, ik weet niet waar NVS in geloofde maar het blijven Zeeuwen ze begonnen zowaar druk te zetten en Vivoo 3 werd zenuwachtig, hierdoor werd het 6-1 en even later zelfs 6-2. Dit was het signaal voor Sieb om als aanvoerder even de boel wakker te schudden, weer gaan voetballen uit de organisatie balbezit koesteren en alleen de lange bal spelen als het kon. De orde werd hersteld en het was Mons die goed doorging maar onreglementaire werd afgestopt. Penalty voor Vivoo. En dit was een unieke kans voor Junior om te scoren, nee is niet nodig zei Junior ja is wel nodig zeiden de andere 10 kom achter de bal en binnen trappen die pingel. Nou vooruit dan maar, en alsof hij nooit anders gedaan had wachtte Junior tot de keeper een hoek koos om vervolgens heel koelbloedig de bal in de andere hoek te schieten 7-2 voor Vivoo. En wat een weekend voor Junior had hij na de geboorte van Menno eindelijk weer gescoord bij Kim presteert hij het om nog geen 12 uur later gewoon weer te scoren op het veld , Juun kan met recht een BAAS genoemd worden !


​Het slot akkoord was voor Remco die een prima wedstrijd bekroonde door met een hattrick, wederom zichzelf goed vrijspelend en afronden met een geweldig schot wat de 8-2 eindstand op het bord bracht.

Nog even te vermelden dat Corne 10 minuten voor tijd Beest verving zodat die op tijd in Breda kon zijn voor Ajax-NAC, de volgende afscheidswedstrijd van Corne staat gepland op zondag 25 mei 2025 dus zet deze alvast in je agenda.

Mannen prima wedstrijd gespeeld met een kleine groep het maximale eruit gehaald, een hele goede 1e helft en op een minuut of 10 na gecontroleerd uitgespeeld in de 2e helft.

Komende week zijn we vrij maar in afwachting van de volgende wedstrijd op 18 februari kunnen we ons afvragen:

· Blijft Junior op het veld en thuis dit gemiddelde aanhouden? ( we hopen het voor hem)

· Ligt het gemiddelde voor Mons thuis hoger dan op het veld? ( we hopen het voor hem )

· Krijgt de keepers carrière van Mats vervolg? want je gaat helemaal stuk van dat keepen.

· Blijft de terreinknecht van Vivoo zich afvragen waar dat grote gat in het veld door ontstaan is?

MAN of THE MATCH: JUNIOR

Next target 18 February 12:00 uur : BSC 3

Virusvrij. www.avast.com

Wedstrijd 9: Vivoo 3  –  Roosendaal 8   5-1

Vivoo 3 – Roosendaal 8 5-1

Vandaag de eerste keer van 2018 dat we weer mogen spelen. De wintersport is voorbij en in tegenstelling tot alle andere teams in onze competitie, starten wij vandaag al. Junior heeft deze wedstrijd in overleg met Roosendaal ingepland, om hopelijk zo te voorkomen dat dit uiteindelijk ook een avond/Pasen wedstrijd wordt.

Billy had z’n hand gebroken ,het is niet helemaal duidelijk hoe hij dit gedaan heeft maar het schijnt dat fistfucking in combinatie met krampjes niet de ideale combinatie is.


Maar hij was wel aanwezig. en nam zelfs nog even de speech over in de kleedkamer dat we moeten gaan knallen vandaag . We zagen zelfs een Bil met een hele positieve instelling, jammer dat hij net die ene keer van het jaar helder is op een zondag morgen dat hij zelf geblesseerd is. Maar we zullen er aan moeten wennen als we hem moeten geloven, gezond eten, minder roken veel sporten en minder seks is de Billy 2018, ik denk dat hij het goed gaat doen in het sprookjesbos van de Efteling.

Keje en Kevin kwamen ons vandaag uit het vierde versterken. Top dat deze mannen vandaag aansloten want zonder hen hadden we het niet gered.


We begonnen vandaag met een goede warming up de mannen straalde uit dat het duidelijk was dat er vandaag gewonnen moest worden, we zouden bij winst op 2 punten van Gastel komen met 1 wedstrijd minder dus alles zou weer open liggen voor het kampioenschap. We zijn vaak niet al te best uit de winterstop gekomen, maar vandaag zou anders blijken.

We begonnen goed aan de wedstrijd en Vivoo creëerde de kansen. Niet heel veel, maar wel meer dan Roosendaal. In het eerste kwartier was het Dave die 3 gevaarlijke aanvallen opzetten, helaas zonder resultaat.

Na een tijd gespeelt te hebben viel het op de bank al op dat de verdediging vandaag erg goed stond. Geen slordigheidsfoutjes en zeker na een zodanig lange winterstop stonden we echt goed. Al langzaam begon het speculeren. Zou Krul geneukt hebben? Neeeej we moeten wel realistisch blijven! Zou Rondje een complimentje hebben gekregen? Neeeej niet waarschijnlijk misschien een nieuw facebook account maar geen complimentje! Zouden ze Gijs weer onder z’n ballen hebben gekieteld? Neeeej gezien Gijs zijn reactie daarop is er niemand die zich daar nog aan durft te wagen !

Ook op de voorstopper positie zag je Laurens vandaag enorm goed inschuiven en positioneel erg sterk spel. We waren nog niet klaar met speculeren en Krul begon met diepte Pasen te slingeren waar Pogba nog iets van kan leren. De bal werd over het veld gegooid, Kevin legde hem stil op voet (Hoe hij dat deed zou zelfs met herhaling niet te zien zijn geweest) en na een mooie beweging was het 1-0 voor Vivoo.

3 minuten later was het opnieuw een diepe pass op Witte die als een haas (konijn) het veld over raasde en de bal meenam en 2-0 voor Vivoo.

Al langzaam begon het ons te dagen. Wat zou nu opeens alles hebben verandert? Wat is er gebeurd dat men zo lekker staat te voetballen? Hebben ze het licht gezien? Nee, het licht was het niet maar zoals Rapper Sjors het zelf zou zeggen, het was wel amazing.

Als technische staf hebben we besloten voortaan 30 minuten eerder te verzamelen. Van ons hoeft het niet, maar als jullie er zo goed van gaan voetballen, dan wordt dit voortaan verplichte voorbereidingstijd voor de wedstrijd.

Maar weer even verder met de wedstrijd. Met 2-0 op het scorebord gingen we de rust in. Witte zou op de bank gaan plaatsnemen en Kommers ging op rechts half spelen. Verder zouden we overgaan op de mandekking, gezien de tegenstander aan het schuiven was gegaan met de opstelling die ze speelde.

We kwamen sterk de kleedkamer uit en na het diepsturen van Sijmon raasde hij het veld over, legde hem terug op Lau, die hem weer keurig binnen schoot. 3-0.

Na 55 minuten was het Ali die het niet meer trok. Witte kwam erin voor Ali en Koolen werd door Junior verlost bij het vlaggen. Het plan was vervolgens om Kola de 56ste minuut in te laten vallen, echter was hij nog niet klaar met warmlopen. Een minuut of 10 later was hij er klaar voor en verving witte op rechts back en Witte ging in de spits voor Mats. Huh? Witte in de spits? Junior stond nog geen 10 minuten te vlaggen en er werden al aparte beslissingen genomen.

In de 65ste minuut was het Dave die de bal aan de voet kreeg en de verdediger en keeper goed uitspeelde. Hij wilde bijna op z’n knietjes gaan zitten om de bal zelf nog even zittend binnen te koppen in het goal, zoveel tijd had hij over. Vermoedelijke waren het de beelden van Rapper Sjors op zijn knietjes die ervoor zorgde dat hij zich net op tijd bedacht en op beide benen bleef staan.

1 minuut later was het Roosendaal dat goed uitkwam en toch nog een doelpuntje meepakte. Geen paniek, alleen jammer.

In de 85ste minuut was het bij kola waar de aanval begon, Sijmon die de verdedigers wegtrok en de bal terug gaf aan witte om hem vervolgens binnen te rammen. Dat was even slikken voor van Gaal, de meesterzet van Loer the special one pakte netjes uit en resulteerde zo in 5-1 op het scorebord.

Overigens mag worden vermeld dat Sijmon vandaag 4 assists op zijn naam heeft gezet.

Een top wedstrijd mannen. Goed gespeeld, goed samengewerkt en allemaal een 10 op inzet.

Tijd voor een biertje en tijd voor Bil om zijn twee ballen op te halen die hij was vergeten.

Nog even een laatste woord namens Sjef; Aanmelden voor volgende week lamballen. We hebben nu 9 man. Ook deze punten hebben we nodig mannen.

MAN of THE MATCH : KRUL

Next target: NVS 2

Wedstrijd 8: Cluzona 3 – Vivoo 3 1-4

Cluzona 3 – VIVOO 3 uitslag 1-4

17-12-2017

Tegen alle verwachtingen in mogen we toch opdraven, vele velden in West Brabant en Zeeland waren al vroeg in de week als ongeschikt bestempeld maar vanuit Wouw bleef het erg stil. En ondanks de lichte vorst op de zondag ochtend en het feit dat het op sommige plaatsen spek glad was werd er gelukkig toch gespeeld waardoor we na de laatste keer gespeeld te hebben op 26 november toch nog net even konden ballen voor de winterstop. Het was een hectische week geweest waar veel geregeld werd binnen de technische staf van Vivoo 3 om een representatief team op de been te brengen en waarbij dat tot vrijdag zonder inmenging van Junior van Gaal eigenlijk prima ging want Junior van Gaal was natuurlijk vader geworden op 12 december wat geweldig nieuws is. De wereld is weer een knap ventje rijker luisterend naar de naam Menno. Ik kan nu zonder al teveel moeite 3 pagina’s gaan vullen van hoe we allemaal wel in kunnen beelden hoe deze geboorte verlopen is maar met een klein beetje fantasie kan een ieder dat beeld wel voor zichzelf vormen.

Maar ik kan het toch niet laten om al een klein beetje vooruit te kijken in de toekomst van onze Menno en in mijn hoofd zie ik al wat zaken naar voren komen die eigenlijk erg voorspelbaar zijn.

Als peuter zal naar verwachting Olaf zijn favoriete Disney figuur zijn:


Vooral deze versie die met een druk op de bovenste knop “Let it go Let it go “ brult met een vette knip oog naar pa.

Als brug pieper zal hij terug vallen op de literatuur en zal zijn favorieten boek zijn:


​Met een vette knip oog naar pa.

Als puber zal hij zich vol overgave storten op een serie die momenteel erg populaire is en zal hij de hele DVD box in korte tijd verslinden en ook hier zal hij grote sympathie krijgen voor een bepaald karakter in deze serie:

Met een vette knip oog naar pa.

Als laatste zal de jonge volwassenen Menno zich gevormd hebben tot een waardige Junior Junior en zal hij zich verder vormen door zich te verdiepen in:

Met een vette knip oog naar pa.

Juun & Kim nogmaals gefeliciteerd met Menno en geniet met volle teugen .

Terug naar de wedstrijd van vandaag , we hadden 12 man van ons eigen team aangevuld met 3 spelers van Vivoo 4 , Jan van Limpt , Kevin van Loon en als verassing voor Billy hadden we Keje nog toegevoegd aan de selectie, later meer hierover.

Met deze geweldige selectie werd het volgende team geformeerd met uitzondering van Bill!

Wat was er dan met Billy? Als technische staf van Vivoo 3 zitten we wekelijks achter Bill aan , doe je nu mee of doe je niet mee zondag? Geen antwoord! Niet aangemeld in de APP! Kortom onduidelijkheid voor de leiders wat te doen. Daarom werd het tijd voor disciplinaire maatregelen!

Dus tijdens het omkleden werd door Corne de opstelling gedeeld en kreeg Billy terwijl hij druk doende was zijn huisdieren te verwijderen te horen dat er vandaag om die reden geen plaats was voor hem in de selectie en werd hij verzocht om de gehele wedstrijd te vlaggen.

Kleine toelichting op Bill zijn huisdieren!

Een schaamluis is een kleine krabachtige parasiet die leeft tussen de haren in de schaamstreek. Zij worden overgebracht door nauw lichaamscontact, vandaar dat schaamluis wordt beschouwd als een seksueel overdraagbare aandoening. Het enige probleem is gezien Bill zijn beharing dat zijn huisdier vast heel erg verkouden zal worden. Maar Bill heeft zijn straf als een waardig man gedragen maar belangrijker was nog heeft hij iets geleerd:

Message taken:

Terug naar de wedstrijd, na een slappe warming up werd de groep nog even toegesproken door Loer om de boel scherp te zetten, de warming up van Cluzona was nog beroerder dus daar moesten we maar gebruik van maken en er gelijk opklappen om duidelijk te maken dat er voor Cluzona niets te halen viel. Onder tussen was de grote leider zelf ook gearriveerd , hij had het kunnen opbrengen om Menno en Kim even wat rust te gunnen en even een frisse neus te komen halen in Wouw zonder verdere bemoeienis met het team en de leiding . Duh Duh Duh ja en Tatjana Simic heeft kleine borsten!

Maar Vivoo begon moeizaam aan de wedstrijd, Cluzona had een opstelling die alles en iedereen in verwarring bracht met een 4-2-4 formatie waarbij ze geen buitenspelers op het middenveld hadden was het zoeken voor Vivoo hoe dit te bestrijden. Na een paar kansjes over en weer waarbij Keje een aantal keer goed ingreep op afstandsschoten was het toch Vivoo die via Sieb de score opende in de 17e minuut met een rake kopbal die via een Cluzona speler in het doel verdween 0-1. De vreugde was echter van korte duur want en Sieb voelde zijn hamstring weer opspelen en moest zich laten vervangen door Mini en in dezelfde 19e minuut was het Cluzona dat binnen de 16 meter niet gestoord werd en uit de draai de 1-1 kon binnen schieten.

Het bleef verder een gelijk opgaande wedstrijd , het veldoverwicht en bleef bij Vivoo maar Cluzona was gevaarlijk in de omschakeling, verder ontwikkelede er zich op een mooi duel tussen Ali en zijn directe tegenstander waar het er fel aan toe ging. Probleem was echter dat Ali zijn directe tegenstander wel van de mannetjes hield en steevast bij elk lijf aan lijf duel probeerde om Ali zijn zaakie in een hand te omvatten, maar zoals een ieder weet, pissen is al niet fijn na de seks laat staan als er in gaan lopen knijpen. De technische staf heeft Ali tot de 88e minuut laten staan voordat ze ingrepen want toen zat Ali dicht tegen het moment dat hij zijn directe tegenstander terug zou gaan pakken en we waren bang dat dit beelden op zouden gaan leveren die niet geschikt zouden zijn voor jeugdige kijkers.

Met een 1-1 stand gingen we ook de rust in , na overleg tussen Loer en Corne werd er besloten om Rondje en Krul naar de kant te halen. Jan ging laatste man spelen Lau op linksback en Witte nam het over van Jan van Limpt op linkshalf. Ook werd Dave van 10 afgehaald en in de spits gezet waarna Kevin op 10 zou gaan spelen( dit was ingegeven door die ene persoon die alleen maar een frisse neus kwam halen en zich nergens mee zou gaan bemoeien.

In de 2e helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld waarbij Vivoo langzaam wel nog meer veldoverwicht kreeg en dit resulteerde in een mooie goal van Mini in de 52e minuut 1-2 voor Vivoo. Na nog een aantal spannende momenten waar Cluzona 2-2 had kunnen maken duurde het tot de 73e minuut toen Dave goed doorging maar op rand 16 gestuit werd de bal kwam echter direct in de voeten van Kevin die niet twijfelde en de 1-3 binnen schoot dit zouden we niet meer weg gaan geven. Nu was het zaak om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen het was zelfs Vivoo die de voorsprong via Witte nog verder uitbreide naar 1-4 . Een knappe overwinning waarmee we de winterstop ingaan. Geeft een goed gevoel voor na de winterstop, op zich jammer dat we nu 2 maanden niet spelen want de vorm is groeiende en we doen nog steeds mee voor het kampioenschap met 2 wedstrijden minder dan Gastel en Welberg.

Na het douche bleek in de kantine dat vele onder ons een zware 2 weken tegemoet gaan , dus als je iemand niet kan bereiken of hij is al dagen offline weet dan dat hij heel druk doende vanwege het feit dat ze anders ver onder het gemiddelde blijven.

Man of the match: Keje en Billy

Next match: 4 February 2018 , BSC 3 – Vivoo 3 12:00 uur

Mannen fijne feestdagen en een goed Nieuwjaar


Wedstrijd 7: HSC 2 – Vivoo 3 0-10

HSC 2 – VIVOO 3 uitslag 0-10

26-11-2017

Na het mirakel van Lepelstraat en een hele goede wedstrijd tegen Roosendaal mochten we dan weer de wei in om te laten zien dat we de goede curve die we ingezet hebben de afgelopen weken vast konden houden. In tegenstelling tot vele andere wedstrijden in de regio die afgelast waren vandaag, mochten het 3e gelukkig wel spelen op het gras in Heerle. Voor velen is het misschien niet bekend, maar Uniekgras in Heerle staat binnen Europa enorm goed aangeschreven. Zo gebruiken velen het gras van Heerle. Enkele referenties: AA Gent, Club Brugge, Standaard Luik, Coventry City, Galatasaray, FC Groningen, Amsterdam Arena en Real Madrid.


​Dus op al deze velden ligt dit supergras en al deze velden over heel Europa worden begeleidt door Christ Koolen die wekelijks van de ene locatie naar de andere rijd of vliegt om de groundsman te instrueren over beluchting, bemesting of het maaien van de grasmat.

Deze Christ Koolen is getrouwd met Marianne Vos, nee niet de fietsster maar wel de oudere zus van Magda Vos die weer getrouwd is met Corne Grinwis! Als je toch zo nou betrokken bent bij Vivoo en je zwagert is wereld wijd een fenomeen op het gebied van gras! HOW THE FUCK IS IT POSSIBLE dat Vivoo op een mat speelt waar een beetje zelf respecterende boer zijn koeien nog niet op laat grazen?

Ik wil nog niet vooruitlopen op de rest van het verslag maar gezien de prestatie van vandaag dan is het wel duidelijk dat goed voetballen alles te maken heeft met een goede grasmat, die blaaskaak van een Ronaldo zou niemand wat van gehoord hebben als Sijmon van Veldhoven of Remco van Dijk ook wekelijks op een dergelijke mat mochten spelen. Godver Mons zo betrekkelijk kan het leven zijn , door zo’n simpel grassprietje hangen nu niet jou poster in menig tiener slaapkamer of heb jij geen 20 kinderen bij 5 verschillende vrouwen ( alhoewel dat laatste weet ik niet zeker) .

Het starten op zondag met de wedstrijd houdt niet in dat de voorbereidingen ook pas op zondag beginnen. Al vanaf maandag ochtend is Junior in de weer om alles voor zondag voor te bereiden. Nu Kim op springen staat moet hij iets meer uit handen geven en we weten allemaal dat voor Junior iets uit handen geven ongeveer hetzelfde is als aan Bernard de Nijs vragen om niet meer corrupt te zijn dus onmogelijk ! . We willen namelijk niet zonder shirtjes, scheidsrechter, ballen, bidons, waterzak, keepershandschoenen, spelers etc. staan op zondag, alleen omdat Junior Junior besluit dat het moment daar is om te komen. Gelukkig hebben Bart en Sjef aangegeven Junior hierbij te ondersteunen. Bart zou de shirtjes regelen, Sjef de spelers en Corne zou de ballen bij Sjef komen afgooien. Sjef had twee jeugdspelers geregeld, Martijn en Tijmen en Dion zou meedoen vanuit het 2e. Ook sloot Remco vandaag voor het eerst aan na zijn toetreden binnen VIVOO 3.

Ondanks alles tot aan de puntjes geregeld was besluit junior als control freak toch nog wat te checken.

Op het HSC terrein aangekomen zijn de ballen niet te vinden. Corne, waar zijn de ballen?

Toen rondje eindelijk besefte dat hij niet al basis speler stond opgesteld begon het gezeur. Juun, Juun. Waarom sta ik ernaast, ik ben mega in vorm man. Je kunt het niet permitteren zonder mij te starten. Bij het antwoorden op deze vraag, besefte Juun opeens dat onze Links Back voor vandaag nog niet was gearriveerd. Dion, onze invaller op links half, was niet aanwezig. Was er spraken van miscommunicatie? Lekker Sjef

Nu alle correcties zijn uitgevoerd kunnen we over naar de wedstrijd. In tegenstelling tot afgelopen woensdag, toen we 8 aanwezige spelers hadden, begonnen we de wedstrijd nu met 13 man die enorm veel zin hadden in de wedstrijd.

De opstelling zag er als volgt uit:


​We starten wedstrijd erg sterk. We begonnen meteen te voetballen en in tegenstelling tot vele andere wedstrijden, werden er geen cruciale fouten gemaakt. Ook HSC 2 stond goed te voetballen. De wedstrijd ging gelijk op. Na een minuut of 15 was VIVOO in de aanval. Tijdens het verdedigen van HSC kwam een speler ongelukkig uit en viel met zijn hand bovenop de bal, binnen de 16. Niet iedere scheidsrechter had een penalty gegeven, maar de HSC scheids wel. Het was Sijmon die de 0-1 opeiste en de bal in de linker hoek schoot. Gefeliciteerd Mons, een lekker doelpuntje op je verjaardag.

De wedstrijd ging door en in de 20ste minuut was het Tijmen die bleef doorjagen op de rechter zijlijn. De bal werd veroverd en strak in de voeten van Sijmon gegeven. Sijmon draaide om en haalde van een meter of 20 uit op de keeper. 0-2 Vivoo. Tijmen speelden vandaag op de aanvallend middenveld positie . Nu is er al een tijdje spraken over wat wrijving tussen de leden van de TC over inzet van jeugdspelers en werd er tot nu toe altijd gedacht dat de leider van de A jeugd hier een grote rol in speelde echter na Tijmen te hebben zien voetballen werd het allemaal meteen duidelijk waarom de TC van Vivoo de jeugd nog niet laat doorstromen. Iemand voelt concurrentie aankomen op deze positie…

Een minuut later was het Witte die aan de aanval begon van zijn rechts half positie. Tot hij bijna bij de cornervlag was aangekomen besloot Witte een voorzet te geven. De voorzet draaide iets af en ging, op z’n rondjes, over de keeper in de verre hoek. 0-3 Witte. Mooi doelpunt Witte , sorry voor de vergelijking met Rondje , bij jou weet ik dat het op techniek en bewust was , bij Rondje ontstaan deze doelpunten uit geluk.

6 minuten later was het de corner van VIVOO. Nog voor de eerste paal draaide Remco zijn hoofd en vol op z’n kalle kop werd de bal zuiver binnengekopt. Klasse balletje. 0-4 Remco

7 minuten later, in de 33ste minuut, was het wederom Remco die nu eens zijn voeten ging gebruiken. Hij draaide netjes weg en schoot de bal binnen. 0-5 Remco.

In de laatste minuut van de eerste helft waren het 4 spelers van VIVOO die precies op het juiste moment vertrokken. Het waren 4 spelers van VIVOO tegen 1 keeper van HSC. Dave schoot hem zelf netjes binnen. 0-6 Dave.

Met 0-6 was het tijd om aan de rust te beginnen. Ondertussen waren het de HSC spelers die aan enkele van VIVOO vroegen of ze vroeger betaald voetbal hadden gespeeld dit konden we uiteraard niet ontkennen alle spelers van Vivoo 3 betalen keurig contributie. Niet echt iets dat je vraagt in de rust, want door zulke opmerkingen gingen we natuurlijk niet minder goed spelen.

In de rust gaven Dave en Krul aan wel wat rust te kunnen gebruiken. Martijn kwam op links half voor Dave, Mats ging de spits in en Sijmon ging laatste man spelen. Zelfs als laatste man was het eerste doelpunt van Sijmon die vanaf zijn positie hard uithaalde. Helaas werd dit doelpunt om nog onbekende reden afgekeurd. In de 60ste minuut ging onze machine weer draaien en was het Mats die zijn doelpuntje opeiste. 0-7 Mats. Vervolgens was het wederom Remco die de 0-8 maakte en vervolgens ook de 0-9. Dit was dan ook het moment om Remco maar even naar de kant te halen. Het was Dave die voor Remco de spits in ging. In de 75ste minuut was het een keurige uitbraak van Mats en Dave en was het Dave die de bal afstond aan mats, die hem vervolgens netjes binnen schoot. 0-10 en tevens eindstand van de wedstrijd. Keurige geweldige prestatie mannen met klasse voetbal. De Vivoo 3 machine begint weer te draaien als vanouds en de tegenstanders zullen de resterende wedstrijden tot aan de winterstop gedegen rekening moeten houden met ons.

Na het lekker potje voetballen vroeg Remco zich af waar al dit talent nou toch vandaan kwam. Wie van jullie heeft er dan allemaal in het 1ste gespeeld?

Sjef:          Remco:
Bram        Snap ik,
Krul          Zag je wel terug,
Dave         Ah, ja dat wist ik natuurlijk al,
Witte       Geen verassing
Sjef          Oké,
Mini        Was wel duidelijk,
Laurens  Oké,
Sijmon    Daar ging ik al vanuit,
Rondje    Nou moet je me niet in de maling nemen , wel serieus blijven Sjef , nee echt Rondje OOK?

Verder hoeven we hier geen woorden meer aan toe te voegen. Na een lekkere warme douche en een goed gevoel was het tijd voor een kort bezoek aan de kantine.

Een biertje doen met de mannen is niet meer iets wat de mannen van deze tijd doen, het is nu het tijdperk van volwassen mannen die met elkaar een OSM competitie opstarten.


​Een geweldige wedstrijd mannen. Met dank aan de jeugd die ons heeft bijgestaan en allen die zich goed hebben ingezet. Met jullie gedreven aanwezigheid iedere week en met deze inzet weet ik zeker dat we kampioen kunnen worden!

Man of the match: Remco van Dijk

Next match: 3 December, Vivoo 3 – Dosko 4, 14:00 uur​​

Wedstrijd 6: Roosendaal 8 – Vivoo 3 3-6

Wedstrijdverslag

Roosendaal 8 – Vivoo 3 19 november 12:30 uur

Vandaag mochten we aantreden tegen Roosendaal 8, altijd moeilijk in te schatten tegenstanders die elftallen van hele grote verenigingen. Daarom was de technische staf erg blij met de beschikbaarheid van zo goed als alle spelers, alleen Billy was vandaag verhinderd maar daar komen we later op terug. Bill werd vervangen door Zaad die zich beschikbaar had gesteld wat uiteraard klasse was.

Zoals gezegd konden we een mooi team op het veld zetten met een goede bank, wat we toen nog niet wisten was dat Yannick de week ervoor met een paar biertjes in zijn kraag met de fiets onderuit gegaan was en daar een paar gekneusde ribben aan over gehouden had, aangezien hij hier steeds meer last van kreeg besloot Yannick last minute dat het beter was om niet te spelen. Nu houden wij als technische staf niet zo van verassingen en willen we er alles aan doen om dergelijke ongewenste situaties te voorkomen in de toekomst. Dit geval in ogenschouw genomen was de technische commissie er snel uit:

· Is dit de laatste keer dat Yannick met een paar biertjes op de fiets stapt? NOPE

· Is de kans aanwezig dat hij nog eens op zijn muil pleurt? YEP

Dit heeft ons doen besluiten om hier op te anticiperen , de volledige opbrengst van het kick off festival zal besteed worden aan een nieuwe fiets voor Yannick . Graag willen we hiervoor jullie om hulp vragen met betrekking tot de keuze, breng je stem uit op model A of model B over de kleur valt niet te discussiëren deze wordt bepaald door de TC.


We zijn er van overtuigd dat dit zal gaan helpen.

Het volgende team moest het vervolgens gaan doen vandaag vanaf de aftrap.

Dit betekende dat we op de bank begonnen met Kola, Jaapie v.d. Akker en Bennie Leenaarts en eventueel voor noodgevallen was Junior ook nog beschikbaar.

Afspraak was om er vanaf de 1e minuut tegen aan te gaan Roosendaal onder druk zetten en proberen met snelle combinatie door de Roosendaal defensie heen te breken, heel raar maar dat deden ze nog ook, ze deden gewon wat gevraagd werd, heel fel storen bij balverlies om de bal weer in bezit te krijgen en vervolgens goede snelle combinaties. Dit leverde de nodige kansen op maar het bleef heel lang 0 – 0. Had Roosendaal dan geen kansen? Jawel, maar minimaal want de verdediging stond goed, en als ze wel een kans hadden dan miste ze voor open doel of Zaad stond in de weg die een prima partij keepte. Dan komen we gelijk aan bij de vraag waar was Bill dan? Nou het was niet alleen ons op gevallen dat het entertainment gehalte van Bill in de goal de laatste weken van een erg hoog niveau was, geweldige performance die al gauw de lachers op zijn hand had. Daarom heeft Bill besloten hier iets mee te gaan doen en is hij tegenwoordig te boeken voor feesten en partijen als “ The Golden boy “ wat naam betreft had het ook een dildo kunnen zijn.

Ondertussen bleef Vivoo de aanval opzoeken en moest dit toch een keer beloond worden , na enkele vuurpijlen van Mons was het nu Sieb die de vrije trap opeisten en heel koelbloedig met een droge schuiver binnen schoot in de 40e minuut en Vivoo op een 0-1 voorsprong bracht , 2 minuten later was er een perfecte voorzet die richting Sieb ging aan de 2e paal echter de Roosendaal verdediger kroop er nog net voor en kopte keurig binnen in zijn eigen goal 0-2 . Roosendaal was het een beetje kwijt nu en Vivoo drukte door, nog geen minuut later een goede actie van uitblinker van vandaag Mons die hij zelf binnen knalt en 0-3 op het score bord en tevens de rust stand.

Tijdens de rust weinig reden tot klagen er werd goed gevoetbald, onze helden van Vivoo 2 die ons voor vandaag uit de brand hielpen moesten uiteraard wel speel minuten krijgen. Mats eruit voor Jaapie en Krul eruit voor Bennie, Krul had last van zijn hamstring wat al snel in verband gebracht werd met het feit dat hij seks gehad had, onduidelijk is waar deze conclusie op gebaseerd is want er is hier verder geen data van die deze relatie kan aantonen we hebben de laatste 5 jaar geanalyseerd en in die vijf jaar had hij 2x seks maar geen hamstring klachten. Er zat wel wat verschil in de standjes wat de relatie met de hamstring wel zou kunnen verklaren, we raden Krul dan ook af om zich niet meer op zijn hondjes te laten nemen.

De 2e helft begonnen we weer sterk goede aanvallen die helaas niet altijd doeltreffend afgerond werden, Ondertussen was Sieb geblesseerd afgehaakt met een hamstring blessure ??? ik zeg verder niks. Door slecht opletten van Junior van Gaal kreeg Rondje de aanvoerdersband te pakken toen Sieb het veld verliet, een catastrofale misser want het was dan ook Roosendaal die uit een vrije trap vlak na het aanstellen van Rondje met wat geluk op 1-3 kwamen. Maar we bleven doorzetten wat uiteindelijk dan ook resulteerde in een treffer, mooie actie en voorzet van Mons die knap werd ingeschoten door Witte 1-4. Mini werd bedankt voor bewezen diensten , Kola ging weer aan zijn conditie werken op rechtsback en Beest nam de verdedigende middenveld positie over van Mini . Nu moet het toch allemaal niet zo moeilijk zijn zou ik denken , de grote leider in het veld die langzaam aan het terugkeren is na lang blessure leed komt weer in het veld , staande ovatie van heel Kola minnend Vivoo legioen , dan zou je verwachten dat Rondje direct zijn aanvoerdersband zou afstaan maar nee hoor, gelukkig was Kola resoluut en daadkrachtig en eiste de band direct op wat Rondje met veel pijn en moeite deed. De Technische staf komt deze week bij elkaar om te kijken of er nog disciplinaire maatregelen genomen dienen te worden tegen Rondje. Weer naar de wedstrijd , het was nu Dave die een mooie actie afronden met een mooie voorzet die door Mats op waarde geschat werd en het was 1-5, wedstrijd was gespeeld kan je wel zeggen. Maar Vivoo was nog niet uitgeraasd een afgeslagen corner kwam op rand 16 meter in de voeten van Dave die de bal prachtig in de verre bovenhoek krulde 1-6. Nu was het ook de beurt aan Mons om naar het Sinterklaas feest te gaan en moest Junior toch nog zelf wat speel minuten gaan maken. Echter Vivoo was het een beetje kwijt door al die omzettingen liepen we niet geheel meer in onze posities waardoor Roosendaal nog 2x tegen kon scoren.

Eindstand 3-6. Een hele goede wedstrijd waarbij we niet naar het laatste kwartier moeten kijken maar verder top speelde.

Man off the Match: Kola ( vanwege het opeisen van zijn aanvoerdersband)

Next week target HSC 2 om 11:00 uur in Heerle​

Wedstrijd 5: Vivoo 3 – Lepelstraat 2 4-3

Wedstrijdverslag

Vivoo 3 – Lepelstraat 2 12 november 14:00 uur

Vandaag mochten we eindelijk weer eens aan de bak na een paar vrije zondagen konden we eindelijk weer onze energie een beetje kwijt, al moet ik zeggen dat er een aantal die energie al hadden opgemaakt gedurende het team uitje van vorige week zaterdag. Ik weet niet hoe het andere vergaan is maar ik was door al dat dansen dusdanig fysiek en mentaal naar de klote dat ik afgelopen dinsdag avond al begon te janken als Loeki de Leeuw asjemenou zei tijdens de reclame. Maar dat zal de leeftijd wel zijn.

Er was weer een redelijk probleem wat betreft de bezetting, een aantal personen hadden andere verplichtingen maar mede dankzei het feit dat wij als Vivoo 3 vorige week Vivoo 2 geholpen hadden waren er 4 spelers die ons kwamen helpen, met daarbij nog Arjan Reijnders van Vivoo 4 zorgde ervoor dat we voldoende spelers hadden.


Dit waren de mannen die het moesten gaan doen, Felix Michielsen was er last minute nog aan toe gevoegd om een wat bredere bezetting op de bank te hebben, met Krul en Felix op de bank verkoos Corne ervoor om ondanks het slechte weer toch maar voor de dug-out te blijven staan want uiteindelijk heeft alles een punt waarop het zijn maximale belasting overschrijd.

Nog even terugkomend op het team uitje, het was een super geslaagd feestje wat zeker voor herhaling vatbaar is, maar “ What happend in Best stays in Best “ dus je kunt ontspannen Bill maar dat had ik misschien beter voor de wedstrijd kunnen zeggen.

Dan naar de wedstrijd van vandaag, Lepelstraat 2 was een erg jong team dus onze mannen kregen mee er vanaf de 1e minuut in te vliegen en deze jonge gasten te overrompelen, direct de kop in drukken en elke ambitie bij die gasten wegnemen. Helaas pakte het wat anders uit Vivoo begon ontzettend slap aan de wedstrijd en konden geen kans creëren. Het was dan ook Lepelstraat dat al na 7 minuten op een 0-1 voorsprong kwam, Billy had teveel Pk’s voor zijn schoenen en gleed weg op het natte veld waardoor Lepelstraat de score kon openen. Na deze goal kwam Vivoo verder onder druk te staan, op het moeilijk bespeelbare veld wat met de minuut slechter werd was het Lepelstraat wat het beste van het spel had onder deze weersomstandigheden. Het kon dan ook niet uitblijven of Lepelstraat kwam op 0-2, een 1-2 tussen Gijs en Billy kwam er niet helemaal lekker uit mede dankzij het feit dat Bill weer uitgleed en hierdoor de bal maar half kon verwerken, daarna was het simpel afmaken voor de speler van Lepelstraat. Na deze goal kreeg Vivoo iets meer grip op de wedstrijd en had zelfs nog een mooie kans op de 1-2 via Dave maar helaas hij wilde er niet in.

Tijdens de rust waren enkele omzettingen noodzakelijk, Krul voor Arjan en Felix voor Jeroen van Dam met duidelijke opdracht om verder van de Vivoo goal af te spelen dus ook de ruimte tussen het middenveld en de verdediging kleiner te maken. Arjan kon lekker gaan douchen en Jeroen zou plaats nemen op de bank om later weer in te kunnen vallen. Verder zou Mons ruilen met Dave dus Dave in de spits en Mons op het middenveld.

Vivoo begon gelukkig sterker aan de 2e helft wat niet echt moeilijk was want slechter kon haast niet. Maar er werd direct al beter gecombineerd en feller verdedigd , doordat Vivoo het initiatief naar zich toe trok kwamen er uiteraard ook kansen, in de 51 minuut was het Dave die goed doorging in strafschop gebied aan de linkerkant en foutief werd gestopt door de tegenstander, de goed leidende scheidsrechter was resoluut en gaf Vivoo een penalty, Mons achter de bal en 1-2 op het score bord.

Nu ging Vivoo uiteraard verder op jacht naar de 2-2, de ene na de andere aanval maar telkens zonder succesvolle afronding of goed ingrijpen van de keeper van Lepelstraat. Vanuit de dug-out van Lepelstraat kwamen al geluiden hoe het mogelijk was dat ze het zo aan het weggeven waren. Ondertussen was het Rondje die op het veld bleef liggen met zo als het er naar uitzag kramp verschijnselen , even later moest hij zich laten wisselen door Jeroen van Dam omdat het er in bleef schieten. En het eerste wat we te horen kregen op zijn Rondjes “ hoe is het mogelijk gast, kramp in mijn bovenbeen heb ik nog nooit gehad “. Moeten we helaas toch even uit de school klappen over het uitstapje van vorige week. Hier krijg je dus kramp van in je bovenbeen Rondje.


Tot in de 79e minuut Vivoo een vrije trap kreeg op de hoek van de 16 meter aan de rechterkant, Mons gaf een vlijmscherpe harde voorzet die aan de 2e paal binnen geschoten werd door Dave, eindelijk de verdiende 2-2. Nu doordrukken en de winst binnen slepen. Zo zou het helaas niet gaan, nog geen 5 minuten na de 2-2 was het Lepelstraat dat goed doorging op rechts en een goede voorzet die knap binnen gekopt werd zorgde voor 2-3 met nog een minuut of 6 officiële speeltijd. Dit was een flinke klap voor onze mannen die keihard geknokt hadden maar we lieten zien dat we over een geweldige vechtlust beschikte vandaag en gingen direct weer op zoek naar de gelijkmaker, de kleren gaan nooit meer schoon worden ben ik bang voor overall op het veld werd er gebikkeld en gestreden soms op de grens maar wel fair. Tot in de 89e minuut Dave met een geweldige individuele aktie de 16 meter bereikte van Lepelstraat, even leek het erop dat hij de bal zou verspelen maar met de punt van zijn schoen kon hij hem nog net klaar leggen voor Sieb die vanaf 16 meter droog binnen trapte in de verre hoek 3-3. Maar nog was Vivoo niet voldaan nu wilde ze ook voor winst gaan, er werd wat meer risico genomen en maar dat betekende ook weer kansen voor Lepelstraat, tot in de 96e minuut een goede counter van Vivoo die goed werd ingeschoten maar nog tot corner werd verwerkt. Iedereen naar voren , de corner volgt en valt in een scrimmig op het hoofd van een Vivoo speler , via het hoofd van de Vivoo speler beland de bal tussen alle spelers in het 16 meter gebied voor de voeten van Ali die op 2 meter van de goal niet twijfelt en de bal binnen schiet , BAM 4-3 voor Vivoo in de 96e minuut heerlijk op zijn Duits.


Een heerlijke overwinning die op basis van de 2e helft zeker verdiend was maar hem dan ook nog op deze manier binnen slepen is goud . Geweldig gedaan mannen en complimenten voor het spel in de 2e helft .

Man off the Match: De Witte & Gijs Sanders

Next week target Roosendaal 8 om 12:30 uur in Roosendaal

Wedstrijd 4: Gastel 5 – Vivoo 3 5-1

​Wedstrijdverslag

Gastel 5 – Vivoo 3

15 oktober 14:00 uur

Vandaag mochten we aanrukken tegen Gastel die samen met Roosendaal 8 en Welberg 2 nog de maximale score hadden, dus vooraf beloofde dit geen gemakkelijke wedstrijd te worden. SC Gastel had vooraf gebeld en gevraagd of het een probleem was dat ze 17 man door wisselde want anders moesten ze 1 speler uitloten. Maar achteraf bleek dit niet nodig want er moest 1 speler met het 2e mee. Wat een luxe een speler uit kunnen loten en wat zou het heerlijk zijn om 17 x Rob de Rond op een papiertje te mogen schrijven “ ben benieuwd wie er dan uitgeloot wordt”

De hele week was het weer spannend of we genoeg man bij elkaar geschraapt zouden kunnen krijgen Sjef had het er zo druk mee dat tie het er warm van kreeg. En niet onbelangrijk Junior Van Gaal stond er weer helemaal alleen voor , geen Loer Mourinho of Dicky Advocaat naast hem om hem te ondersteunen.

Maar uiteindelijk toch nog 14 man op het wedstrijd formulier met de volgende opstelling tot gevolg!


​Mooi team zou ik zeggen, niks meer aan doen, zei het niet dat er een paar waren gaan stappen in Breda waardoor er een blinde vlek ontstond over de gehele linker linie. Wat duidelijk gaat worden in het wedstrijdverslag.

Ook Mons was op het allerlaatste moment toch nog beschikbaar omdat hij iets had kunnen regelen en niet meer op te kindjes hoefde op te passen.

Geweldige oplossing trouwens en ook nog een leuk dressoir


Maar het was een heerlijke dag, fantastisch weer en een mooi nieuw sportcomplex bij Sc Gastel.

Dus alle ingrediënten voor een mooie voetbal middag waren aanwezig.

De wedstrijd begon goed voor Gastel want binnen 1 minuut lag de bal al achter Billy! Met een goede diepe bal op de voorhoede speler van Gastel waarbij Rondje aan de verkeerde kant stond te dekken ( de woorden verkeerde en dekken blijven toch de story off his life) en een geweldige actie van de Gastel speler waarbij Rondje het bos werd ingestuurd die hem daarna snoeihard binnenschoot was het 1-0 voor Gastel. We hebben Rondje na deze 1e minuut niet meer terug gezien, zag vanmorgen bij de Spar wel deze op het prikbord hangen.

In de 15e minuut was het Bil die nog klavertjes vier stond te zoeken in kunstgras of hij was nog niet wakker. Ik weet niet wie er na de cursus van afgelopen woensdag aan de beurt was om langs te gaan bij Bill maar het heeft in ieder geval niet geholpen want hij kwam veel te laat uit zijn goal waardoor vervolgens spits de 2-0 binnen kon tikken. Verder stonden we echt prima te voetballen alleen waren ze, zoals al onze tegenstanders de laatste tijd, weer erg effectief in de aanval. 2 kansen 2 goals. Voorin liepen Mats en Dave veel te jagen, echter bleven grote kansen helaas uit. De speelstijl van Gastel was simpel maar effectief. Zo stonden er vaak 4 verdedigers en 3 aanvallers kaarsrecht op 1 lijn. 1 diepe bal en kijken wie het snelste was. Wel hadden we de controle op het middenveld Demouge op links en witte op rechts gaf veel kracht op het middenveld, buiten het standaard duo Sieb en mini. Er werd goed gespeeld.

Ik moet het verslag uiteraard maken op basis van externe input daar ik er zelf niet bij was. Nu had ik doorgekregen dat Sieb het na 40 minuten te warm had gekregen en dat Liga hem weer op de been geholpen had en dat was goede reclame voor Liga ?  Ik denk dat ik het verkeerd begrepen heb en dat hij het warm gekregen had van de Liga en daar kan ik me wel wat bij voorstellen.


​Sijmon verving na 40 min Sieb. Mats zakte naar CAM waardoor Dave en Sijmon in de spits bleven spelen.

Na een goede loopactie en een schaar waar menig kapper jaloers op is, kwam Demouge voorbij de tegenstander en schoot hem zelf in goal. Althans, dat was gebeurd als Mats hem niet had gejat en nog net even z’n voet er tegen zetten.

Na de rust was het de eerste 10 min goed evenwichtig. Geen goals en leuk spel

Echter in de 55 minuut was het Rondje die slordig bal verlies leed en met zijn handen omhoog ging staan om aan te geven dat hij er ook echt niks aan kan doen dat hij niet veel kan, waardoor de tegenstander er netjes voorbij liep en het stond 3-1.

Toch was al deze onkunde niet alleen ons opgevallen,er bleken 2 scouts te staan die speciaal voor Rondje kwamen kijken, en gezien de aantekeningen die er constant gemaakt werden waren ze zeer tevreden met wat ze zagen.

We hebben allemaal het nieuws gevolgd en de radio uitzending van Evers staat op gehoord waar NSV 6 vol trots vertelde dat ze met 40-0 verloren hadden van Odio en al deze media aandacht smaakte naar meer, ze moesten dus op een aantal posities sterk verzwakken om boven die 40-0 uit te kunnen komen, en voor de linksback positie was de ideale persoon deze middag geselecteerd.

Ook binnen de plannen voor de toekomst van NSV 6 was dit een uitermate geschikte kandidaat met de wens volgend jaar toe te treden tot de G competitie om nog iets te kunnen presteren hadden ze nu dan wel geen echte medische indicatie mongool te pakken maar het zat er erg kort bij.

Over de slagzin valt te reden twisten.


Koolen had inmiddels plaats genomen op de links half positie. Mats was dood op en liep erbij als Gijs twee wedstrijden geleden. Sijmon zakte naar CAM en Demouge kwam erbij in de spits.

Junior had de vlag van Koolen over genomen en heeft uiteindelijk een keurige wedstrijd gevlagd. Wel was er bij VIVOO 3 veel angst want na afgelopen wedstrijd zou een normaal mens hem geen stok in zijn handen geven.

Achterin hoorde je Laurens erg goed praten en ondanks dat Gastel een stuk fitter was, werd de verdediging goed weggezet. Ook Kommers en Krul speelden een goede wedstrijd.

Zaad en Sjef zouden vervolgens de wedstrijd verder regelen. Zou zouden we achterin met 3 man gaan spelen en zouden we een extra spits gaan brengen zodat we nog gingen drukken. Helaas bleek niks minder waar want daar kwam de 4-1 al om de oren. Vivoo was stuk en Gastel bleef om de 20 minuten 2/3 man wisselen. Het was de wedstrijd van de wissels en qua conditie konden wij het niet bijbenen.

In de 80ste minuut was het Gastel die opnieuw uit de verdediging dook en het was Billy die uitstekend uitkwam en de bal goed weg bokste. Helaas floot de scheidsrechter want hij stond ruim buiten de 16. De scheidsrechter liep naar Billy en zei: ‘Keeper, ik moet je nu rood geven; maar weet je wat, dat gaan we niet doen’. Billy mocht blijven staan. Wat een top scheidsrechter. Sowieso een goede wedstrijd gefloten maar daarbij ook de wedstrijd perfect ingeschat.

Uiteindelijk was het Gastel die het laatste woord had en de 5-1 binnen schoot.

Ja, we hebben verloren, ja we hebben geen 3 punten, maar toch was het ondanks de nederlaag een goede voetbalmiddag. De zon scheen, de mannen waren weer weg met elkaar, het bier was koud en het was een leuke sportieve wedstrijd die voor 70 minuten goed gelijk opging.

Mochten de scouts van NSV6 nu nog over de brug komen met een voorstel dan moeten we daar direct op ingaan mochten ze niks laten horen dan is het voorstel ze zelf te benaderen, ik ga er vanuit dat iedereen wel 25 euro over heeft want dan maken we een potje en krijgen ze geld bij als ze hem nemen als we er vanaf zijn kan het niet anders dan dat we voortaan weer gaan winnen.

Man of the match: Rob de Jong (Witte)

Demouge, top dat je er weer bij was.

Next match: The Grinwis All Stars. 12:00 sportpark Vivoo. De verwachting is dat dit erg druk gaat worden dus kom op de fiets want er zal niet voldoende parkeer plaats zijn. Er zijn veel mensen die met eigen ogen willen zien dat hij nu eindelijk echt stopt.

En wees op tijd want naar verwachting beginnen deze wedstrijd met totaal 32 kontje knal schoten op Dustin en Bil.