Wedstrijd 4: Gastel 5 – Vivoo 3 5-1

​Wedstrijdverslag

Gastel 5 – Vivoo 3

15 oktober 14:00 uur

Vandaag mochten we aanrukken tegen Gastel die samen met Roosendaal 8 en Welberg 2 nog de maximale score hadden, dus vooraf beloofde dit geen gemakkelijke wedstrijd te worden. SC Gastel had vooraf gebeld en gevraagd of het een probleem was dat ze 17 man door wisselde want anders moesten ze 1 speler uitloten. Maar achteraf bleek dit niet nodig want er moest 1 speler met het 2e mee. Wat een luxe een speler uit kunnen loten en wat zou het heerlijk zijn om 17 x Rob de Rond op een papiertje te mogen schrijven “ ben benieuwd wie er dan uitgeloot wordt”

De hele week was het weer spannend of we genoeg man bij elkaar geschraapt zouden kunnen krijgen Sjef had het er zo druk mee dat tie het er warm van kreeg. En niet onbelangrijk Junior Van Gaal stond er weer helemaal alleen voor , geen Loer Mourinho of Dicky Advocaat naast hem om hem te ondersteunen.

Maar uiteindelijk toch nog 14 man op het wedstrijd formulier met de volgende opstelling tot gevolg!


​Mooi team zou ik zeggen, niks meer aan doen, zei het niet dat er een paar waren gaan stappen in Breda waardoor er een blinde vlek ontstond over de gehele linker linie. Wat duidelijk gaat worden in het wedstrijdverslag.

Ook Mons was op het allerlaatste moment toch nog beschikbaar omdat hij iets had kunnen regelen en niet meer op te kindjes hoefde op te passen.

Geweldige oplossing trouwens en ook nog een leuk dressoir


Maar het was een heerlijke dag, fantastisch weer en een mooi nieuw sportcomplex bij Sc Gastel.

Dus alle ingrediënten voor een mooie voetbal middag waren aanwezig.

De wedstrijd begon goed voor Gastel want binnen 1 minuut lag de bal al achter Billy! Met een goede diepe bal op de voorhoede speler van Gastel waarbij Rondje aan de verkeerde kant stond te dekken ( de woorden verkeerde en dekken blijven toch de story off his life) en een geweldige actie van de Gastel speler waarbij Rondje het bos werd ingestuurd die hem daarna snoeihard binnenschoot was het 1-0 voor Gastel. We hebben Rondje na deze 1e minuut niet meer terug gezien, zag vanmorgen bij de Spar wel deze op het prikbord hangen.

In de 15e minuut was het Bil die nog klavertjes vier stond te zoeken in kunstgras of hij was nog niet wakker. Ik weet niet wie er na de cursus van afgelopen woensdag aan de beurt was om langs te gaan bij Bill maar het heeft in ieder geval niet geholpen want hij kwam veel te laat uit zijn goal waardoor vervolgens spits de 2-0 binnen kon tikken. Verder stonden we echt prima te voetballen alleen waren ze, zoals al onze tegenstanders de laatste tijd, weer erg effectief in de aanval. 2 kansen 2 goals. Voorin liepen Mats en Dave veel te jagen, echter bleven grote kansen helaas uit. De speelstijl van Gastel was simpel maar effectief. Zo stonden er vaak 4 verdedigers en 3 aanvallers kaarsrecht op 1 lijn. 1 diepe bal en kijken wie het snelste was. Wel hadden we de controle op het middenveld Demouge op links en witte op rechts gaf veel kracht op het middenveld, buiten het standaard duo Sieb en mini. Er werd goed gespeeld.

Ik moet het verslag uiteraard maken op basis van externe input daar ik er zelf niet bij was. Nu had ik doorgekregen dat Sieb het na 40 minuten te warm had gekregen en dat Liga hem weer op de been geholpen had en dat was goede reclame voor Liga ?  Ik denk dat ik het verkeerd begrepen heb en dat hij het warm gekregen had van de Liga en daar kan ik me wel wat bij voorstellen.


​Sijmon verving na 40 min Sieb. Mats zakte naar CAM waardoor Dave en Sijmon in de spits bleven spelen.

Na een goede loopactie en een schaar waar menig kapper jaloers op is, kwam Demouge voorbij de tegenstander en schoot hem zelf in goal. Althans, dat was gebeurd als Mats hem niet had gejat en nog net even z’n voet er tegen zetten.

Na de rust was het de eerste 10 min goed evenwichtig. Geen goals en leuk spel

Echter in de 55 minuut was het Rondje die slordig bal verlies leed en met zijn handen omhoog ging staan om aan te geven dat hij er ook echt niks aan kan doen dat hij niet veel kan, waardoor de tegenstander er netjes voorbij liep en het stond 3-1.

Toch was al deze onkunde niet alleen ons opgevallen,er bleken 2 scouts te staan die speciaal voor Rondje kwamen kijken, en gezien de aantekeningen die er constant gemaakt werden waren ze zeer tevreden met wat ze zagen.

We hebben allemaal het nieuws gevolgd en de radio uitzending van Evers staat op gehoord waar NSV 6 vol trots vertelde dat ze met 40-0 verloren hadden van Odio en al deze media aandacht smaakte naar meer, ze moesten dus op een aantal posities sterk verzwakken om boven die 40-0 uit te kunnen komen, en voor de linksback positie was de ideale persoon deze middag geselecteerd.

Ook binnen de plannen voor de toekomst van NSV 6 was dit een uitermate geschikte kandidaat met de wens volgend jaar toe te treden tot de G competitie om nog iets te kunnen presteren hadden ze nu dan wel geen echte medische indicatie mongool te pakken maar het zat er erg kort bij.

Over de slagzin valt te reden twisten.


Koolen had inmiddels plaats genomen op de links half positie. Mats was dood op en liep erbij als Gijs twee wedstrijden geleden. Sijmon zakte naar CAM en Demouge kwam erbij in de spits.

Junior had de vlag van Koolen over genomen en heeft uiteindelijk een keurige wedstrijd gevlagd. Wel was er bij VIVOO 3 veel angst want na afgelopen wedstrijd zou een normaal mens hem geen stok in zijn handen geven.

Achterin hoorde je Laurens erg goed praten en ondanks dat Gastel een stuk fitter was, werd de verdediging goed weggezet. Ook Kommers en Krul speelden een goede wedstrijd.

Zaad en Sjef zouden vervolgens de wedstrijd verder regelen. Zou zouden we achterin met 3 man gaan spelen en zouden we een extra spits gaan brengen zodat we nog gingen drukken. Helaas bleek niks minder waar want daar kwam de 4-1 al om de oren. Vivoo was stuk en Gastel bleef om de 20 minuten 2/3 man wisselen. Het was de wedstrijd van de wissels en qua conditie konden wij het niet bijbenen.

In de 80ste minuut was het Gastel die opnieuw uit de verdediging dook en het was Billy die uitstekend uitkwam en de bal goed weg bokste. Helaas floot de scheidsrechter want hij stond ruim buiten de 16. De scheidsrechter liep naar Billy en zei: ‘Keeper, ik moet je nu rood geven; maar weet je wat, dat gaan we niet doen’. Billy mocht blijven staan. Wat een top scheidsrechter. Sowieso een goede wedstrijd gefloten maar daarbij ook de wedstrijd perfect ingeschat.

Uiteindelijk was het Gastel die het laatste woord had en de 5-1 binnen schoot.

Ja, we hebben verloren, ja we hebben geen 3 punten, maar toch was het ondanks de nederlaag een goede voetbalmiddag. De zon scheen, de mannen waren weer weg met elkaar, het bier was koud en het was een leuke sportieve wedstrijd die voor 70 minuten goed gelijk opging.

Mochten de scouts van NSV6 nu nog over de brug komen met een voorstel dan moeten we daar direct op ingaan mochten ze niks laten horen dan is het voorstel ze zelf te benaderen, ik ga er vanuit dat iedereen wel 25 euro over heeft want dan maken we een potje en krijgen ze geld bij als ze hem nemen als we er vanaf zijn kan het niet anders dan dat we voortaan weer gaan winnen.

Man of the match: Rob de Jong (Witte)

Demouge, top dat je er weer bij was.

Next match: The Grinwis All Stars. 12:00 sportpark Vivoo. De verwachting is dat dit erg druk gaat worden dus kom op de fiets want er zal niet voldoende parkeer plaats zijn. Er zijn veel mensen die met eigen ogen willen zien dat hij nu eindelijk echt stopt.

En wees op tijd want naar verwachting beginnen deze wedstrijd met totaal 32 kontje knal schoten op Dustin en Bil.