Wedstrijd 5: Vivoo 3 – Lepelstraat 2 4-3

Wedstrijdverslag

Vivoo 3 – Lepelstraat 2 12 november 14:00 uur

Vandaag mochten we eindelijk weer eens aan de bak na een paar vrije zondagen konden we eindelijk weer onze energie een beetje kwijt, al moet ik zeggen dat er een aantal die energie al hadden opgemaakt gedurende het team uitje van vorige week zaterdag. Ik weet niet hoe het andere vergaan is maar ik was door al dat dansen dusdanig fysiek en mentaal naar de klote dat ik afgelopen dinsdag avond al begon te janken als Loeki de Leeuw asjemenou zei tijdens de reclame. Maar dat zal de leeftijd wel zijn.

Er was weer een redelijk probleem wat betreft de bezetting, een aantal personen hadden andere verplichtingen maar mede dankzei het feit dat wij als Vivoo 3 vorige week Vivoo 2 geholpen hadden waren er 4 spelers die ons kwamen helpen, met daarbij nog Arjan Reijnders van Vivoo 4 zorgde ervoor dat we voldoende spelers hadden.


Dit waren de mannen die het moesten gaan doen, Felix Michielsen was er last minute nog aan toe gevoegd om een wat bredere bezetting op de bank te hebben, met Krul en Felix op de bank verkoos Corne ervoor om ondanks het slechte weer toch maar voor de dug-out te blijven staan want uiteindelijk heeft alles een punt waarop het zijn maximale belasting overschrijd.

Nog even terugkomend op het team uitje, het was een super geslaagd feestje wat zeker voor herhaling vatbaar is, maar “ What happend in Best stays in Best “ dus je kunt ontspannen Bill maar dat had ik misschien beter voor de wedstrijd kunnen zeggen.

Dan naar de wedstrijd van vandaag, Lepelstraat 2 was een erg jong team dus onze mannen kregen mee er vanaf de 1e minuut in te vliegen en deze jonge gasten te overrompelen, direct de kop in drukken en elke ambitie bij die gasten wegnemen. Helaas pakte het wat anders uit Vivoo begon ontzettend slap aan de wedstrijd en konden geen kans creëren. Het was dan ook Lepelstraat dat al na 7 minuten op een 0-1 voorsprong kwam, Billy had teveel Pk’s voor zijn schoenen en gleed weg op het natte veld waardoor Lepelstraat de score kon openen. Na deze goal kwam Vivoo verder onder druk te staan, op het moeilijk bespeelbare veld wat met de minuut slechter werd was het Lepelstraat wat het beste van het spel had onder deze weersomstandigheden. Het kon dan ook niet uitblijven of Lepelstraat kwam op 0-2, een 1-2 tussen Gijs en Billy kwam er niet helemaal lekker uit mede dankzij het feit dat Bill weer uitgleed en hierdoor de bal maar half kon verwerken, daarna was het simpel afmaken voor de speler van Lepelstraat. Na deze goal kreeg Vivoo iets meer grip op de wedstrijd en had zelfs nog een mooie kans op de 1-2 via Dave maar helaas hij wilde er niet in.

Tijdens de rust waren enkele omzettingen noodzakelijk, Krul voor Arjan en Felix voor Jeroen van Dam met duidelijke opdracht om verder van de Vivoo goal af te spelen dus ook de ruimte tussen het middenveld en de verdediging kleiner te maken. Arjan kon lekker gaan douchen en Jeroen zou plaats nemen op de bank om later weer in te kunnen vallen. Verder zou Mons ruilen met Dave dus Dave in de spits en Mons op het middenveld.

Vivoo begon gelukkig sterker aan de 2e helft wat niet echt moeilijk was want slechter kon haast niet. Maar er werd direct al beter gecombineerd en feller verdedigd , doordat Vivoo het initiatief naar zich toe trok kwamen er uiteraard ook kansen, in de 51 minuut was het Dave die goed doorging in strafschop gebied aan de linkerkant en foutief werd gestopt door de tegenstander, de goed leidende scheidsrechter was resoluut en gaf Vivoo een penalty, Mons achter de bal en 1-2 op het score bord.

Nu ging Vivoo uiteraard verder op jacht naar de 2-2, de ene na de andere aanval maar telkens zonder succesvolle afronding of goed ingrijpen van de keeper van Lepelstraat. Vanuit de dug-out van Lepelstraat kwamen al geluiden hoe het mogelijk was dat ze het zo aan het weggeven waren. Ondertussen was het Rondje die op het veld bleef liggen met zo als het er naar uitzag kramp verschijnselen , even later moest hij zich laten wisselen door Jeroen van Dam omdat het er in bleef schieten. En het eerste wat we te horen kregen op zijn Rondjes “ hoe is het mogelijk gast, kramp in mijn bovenbeen heb ik nog nooit gehad “. Moeten we helaas toch even uit de school klappen over het uitstapje van vorige week. Hier krijg je dus kramp van in je bovenbeen Rondje.


Tot in de 79e minuut Vivoo een vrije trap kreeg op de hoek van de 16 meter aan de rechterkant, Mons gaf een vlijmscherpe harde voorzet die aan de 2e paal binnen geschoten werd door Dave, eindelijk de verdiende 2-2. Nu doordrukken en de winst binnen slepen. Zo zou het helaas niet gaan, nog geen 5 minuten na de 2-2 was het Lepelstraat dat goed doorging op rechts en een goede voorzet die knap binnen gekopt werd zorgde voor 2-3 met nog een minuut of 6 officiële speeltijd. Dit was een flinke klap voor onze mannen die keihard geknokt hadden maar we lieten zien dat we over een geweldige vechtlust beschikte vandaag en gingen direct weer op zoek naar de gelijkmaker, de kleren gaan nooit meer schoon worden ben ik bang voor overall op het veld werd er gebikkeld en gestreden soms op de grens maar wel fair. Tot in de 89e minuut Dave met een geweldige individuele aktie de 16 meter bereikte van Lepelstraat, even leek het erop dat hij de bal zou verspelen maar met de punt van zijn schoen kon hij hem nog net klaar leggen voor Sieb die vanaf 16 meter droog binnen trapte in de verre hoek 3-3. Maar nog was Vivoo niet voldaan nu wilde ze ook voor winst gaan, er werd wat meer risico genomen en maar dat betekende ook weer kansen voor Lepelstraat, tot in de 96e minuut een goede counter van Vivoo die goed werd ingeschoten maar nog tot corner werd verwerkt. Iedereen naar voren , de corner volgt en valt in een scrimmig op het hoofd van een Vivoo speler , via het hoofd van de Vivoo speler beland de bal tussen alle spelers in het 16 meter gebied voor de voeten van Ali die op 2 meter van de goal niet twijfelt en de bal binnen schiet , BAM 4-3 voor Vivoo in de 96e minuut heerlijk op zijn Duits.


Een heerlijke overwinning die op basis van de 2e helft zeker verdiend was maar hem dan ook nog op deze manier binnen slepen is goud . Geweldig gedaan mannen en complimenten voor het spel in de 2e helft .

Man off the Match: De Witte & Gijs Sanders

Next week target Roosendaal 8 om 12:30 uur in Roosendaal