Wedstrijd 7: HSC 2 – Vivoo 3 0-10

HSC 2 – VIVOO 3 uitslag 0-10

26-11-2017

Na het mirakel van Lepelstraat en een hele goede wedstrijd tegen Roosendaal mochten we dan weer de wei in om te laten zien dat we de goede curve die we ingezet hebben de afgelopen weken vast konden houden. In tegenstelling tot vele andere wedstrijden in de regio die afgelast waren vandaag, mochten het 3e gelukkig wel spelen op het gras in Heerle. Voor velen is het misschien niet bekend, maar Uniekgras in Heerle staat binnen Europa enorm goed aangeschreven. Zo gebruiken velen het gras van Heerle. Enkele referenties: AA Gent, Club Brugge, Standaard Luik, Coventry City, Galatasaray, FC Groningen, Amsterdam Arena en Real Madrid.


​Dus op al deze velden ligt dit supergras en al deze velden over heel Europa worden begeleidt door Christ Koolen die wekelijks van de ene locatie naar de andere rijd of vliegt om de groundsman te instrueren over beluchting, bemesting of het maaien van de grasmat.

Deze Christ Koolen is getrouwd met Marianne Vos, nee niet de fietsster maar wel de oudere zus van Magda Vos die weer getrouwd is met Corne Grinwis! Als je toch zo nou betrokken bent bij Vivoo en je zwagert is wereld wijd een fenomeen op het gebied van gras! HOW THE FUCK IS IT POSSIBLE dat Vivoo op een mat speelt waar een beetje zelf respecterende boer zijn koeien nog niet op laat grazen?

Ik wil nog niet vooruitlopen op de rest van het verslag maar gezien de prestatie van vandaag dan is het wel duidelijk dat goed voetballen alles te maken heeft met een goede grasmat, die blaaskaak van een Ronaldo zou niemand wat van gehoord hebben als Sijmon van Veldhoven of Remco van Dijk ook wekelijks op een dergelijke mat mochten spelen. Godver Mons zo betrekkelijk kan het leven zijn , door zo’n simpel grassprietje hangen nu niet jou poster in menig tiener slaapkamer of heb jij geen 20 kinderen bij 5 verschillende vrouwen ( alhoewel dat laatste weet ik niet zeker) .

Het starten op zondag met de wedstrijd houdt niet in dat de voorbereidingen ook pas op zondag beginnen. Al vanaf maandag ochtend is Junior in de weer om alles voor zondag voor te bereiden. Nu Kim op springen staat moet hij iets meer uit handen geven en we weten allemaal dat voor Junior iets uit handen geven ongeveer hetzelfde is als aan Bernard de Nijs vragen om niet meer corrupt te zijn dus onmogelijk ! . We willen namelijk niet zonder shirtjes, scheidsrechter, ballen, bidons, waterzak, keepershandschoenen, spelers etc. staan op zondag, alleen omdat Junior Junior besluit dat het moment daar is om te komen. Gelukkig hebben Bart en Sjef aangegeven Junior hierbij te ondersteunen. Bart zou de shirtjes regelen, Sjef de spelers en Corne zou de ballen bij Sjef komen afgooien. Sjef had twee jeugdspelers geregeld, Martijn en Tijmen en Dion zou meedoen vanuit het 2e. Ook sloot Remco vandaag voor het eerst aan na zijn toetreden binnen VIVOO 3.

Ondanks alles tot aan de puntjes geregeld was besluit junior als control freak toch nog wat te checken.

Op het HSC terrein aangekomen zijn de ballen niet te vinden. Corne, waar zijn de ballen?

Toen rondje eindelijk besefte dat hij niet al basis speler stond opgesteld begon het gezeur. Juun, Juun. Waarom sta ik ernaast, ik ben mega in vorm man. Je kunt het niet permitteren zonder mij te starten. Bij het antwoorden op deze vraag, besefte Juun opeens dat onze Links Back voor vandaag nog niet was gearriveerd. Dion, onze invaller op links half, was niet aanwezig. Was er spraken van miscommunicatie? Lekker Sjef

Nu alle correcties zijn uitgevoerd kunnen we over naar de wedstrijd. In tegenstelling tot afgelopen woensdag, toen we 8 aanwezige spelers hadden, begonnen we de wedstrijd nu met 13 man die enorm veel zin hadden in de wedstrijd.

De opstelling zag er als volgt uit:


​We starten wedstrijd erg sterk. We begonnen meteen te voetballen en in tegenstelling tot vele andere wedstrijden, werden er geen cruciale fouten gemaakt. Ook HSC 2 stond goed te voetballen. De wedstrijd ging gelijk op. Na een minuut of 15 was VIVOO in de aanval. Tijdens het verdedigen van HSC kwam een speler ongelukkig uit en viel met zijn hand bovenop de bal, binnen de 16. Niet iedere scheidsrechter had een penalty gegeven, maar de HSC scheids wel. Het was Sijmon die de 0-1 opeiste en de bal in de linker hoek schoot. Gefeliciteerd Mons, een lekker doelpuntje op je verjaardag.

De wedstrijd ging door en in de 20ste minuut was het Tijmen die bleef doorjagen op de rechter zijlijn. De bal werd veroverd en strak in de voeten van Sijmon gegeven. Sijmon draaide om en haalde van een meter of 20 uit op de keeper. 0-2 Vivoo. Tijmen speelden vandaag op de aanvallend middenveld positie . Nu is er al een tijdje spraken over wat wrijving tussen de leden van de TC over inzet van jeugdspelers en werd er tot nu toe altijd gedacht dat de leider van de A jeugd hier een grote rol in speelde echter na Tijmen te hebben zien voetballen werd het allemaal meteen duidelijk waarom de TC van Vivoo de jeugd nog niet laat doorstromen. Iemand voelt concurrentie aankomen op deze positie…

Een minuut later was het Witte die aan de aanval begon van zijn rechts half positie. Tot hij bijna bij de cornervlag was aangekomen besloot Witte een voorzet te geven. De voorzet draaide iets af en ging, op z’n rondjes, over de keeper in de verre hoek. 0-3 Witte. Mooi doelpunt Witte , sorry voor de vergelijking met Rondje , bij jou weet ik dat het op techniek en bewust was , bij Rondje ontstaan deze doelpunten uit geluk.

6 minuten later was het de corner van VIVOO. Nog voor de eerste paal draaide Remco zijn hoofd en vol op z’n kalle kop werd de bal zuiver binnengekopt. Klasse balletje. 0-4 Remco

7 minuten later, in de 33ste minuut, was het wederom Remco die nu eens zijn voeten ging gebruiken. Hij draaide netjes weg en schoot de bal binnen. 0-5 Remco.

In de laatste minuut van de eerste helft waren het 4 spelers van VIVOO die precies op het juiste moment vertrokken. Het waren 4 spelers van VIVOO tegen 1 keeper van HSC. Dave schoot hem zelf netjes binnen. 0-6 Dave.

Met 0-6 was het tijd om aan de rust te beginnen. Ondertussen waren het de HSC spelers die aan enkele van VIVOO vroegen of ze vroeger betaald voetbal hadden gespeeld dit konden we uiteraard niet ontkennen alle spelers van Vivoo 3 betalen keurig contributie. Niet echt iets dat je vraagt in de rust, want door zulke opmerkingen gingen we natuurlijk niet minder goed spelen.

In de rust gaven Dave en Krul aan wel wat rust te kunnen gebruiken. Martijn kwam op links half voor Dave, Mats ging de spits in en Sijmon ging laatste man spelen. Zelfs als laatste man was het eerste doelpunt van Sijmon die vanaf zijn positie hard uithaalde. Helaas werd dit doelpunt om nog onbekende reden afgekeurd. In de 60ste minuut ging onze machine weer draaien en was het Mats die zijn doelpuntje opeiste. 0-7 Mats. Vervolgens was het wederom Remco die de 0-8 maakte en vervolgens ook de 0-9. Dit was dan ook het moment om Remco maar even naar de kant te halen. Het was Dave die voor Remco de spits in ging. In de 75ste minuut was het een keurige uitbraak van Mats en Dave en was het Dave die de bal afstond aan mats, die hem vervolgens netjes binnen schoot. 0-10 en tevens eindstand van de wedstrijd. Keurige geweldige prestatie mannen met klasse voetbal. De Vivoo 3 machine begint weer te draaien als vanouds en de tegenstanders zullen de resterende wedstrijden tot aan de winterstop gedegen rekening moeten houden met ons.

Na het lekker potje voetballen vroeg Remco zich af waar al dit talent nou toch vandaan kwam. Wie van jullie heeft er dan allemaal in het 1ste gespeeld?

Sjef:          Remco:
Bram        Snap ik,
Krul          Zag je wel terug,
Dave         Ah, ja dat wist ik natuurlijk al,
Witte       Geen verassing
Sjef          Oké,
Mini        Was wel duidelijk,
Laurens  Oké,
Sijmon    Daar ging ik al vanuit,
Rondje    Nou moet je me niet in de maling nemen , wel serieus blijven Sjef , nee echt Rondje OOK?

Verder hoeven we hier geen woorden meer aan toe te voegen. Na een lekkere warme douche en een goed gevoel was het tijd voor een kort bezoek aan de kantine.

Een biertje doen met de mannen is niet meer iets wat de mannen van deze tijd doen, het is nu het tijdperk van volwassen mannen die met elkaar een OSM competitie opstarten.


​Een geweldige wedstrijd mannen. Met dank aan de jeugd die ons heeft bijgestaan en allen die zich goed hebben ingezet. Met jullie gedreven aanwezigheid iedere week en met deze inzet weet ik zeker dat we kampioen kunnen worden!

Man of the match: Remco van Dijk

Next match: 3 December, Vivoo 3 – Dosko 4, 14:00 uur​​