Wedstrijd 9: Vivoo 3  –  Roosendaal 8   5-1

Vivoo 3 – Roosendaal 8 5-1

Vandaag de eerste keer van 2018 dat we weer mogen spelen. De wintersport is voorbij en in tegenstelling tot alle andere teams in onze competitie, starten wij vandaag al. Junior heeft deze wedstrijd in overleg met Roosendaal ingepland, om hopelijk zo te voorkomen dat dit uiteindelijk ook een avond/Pasen wedstrijd wordt.

Billy had z’n hand gebroken ,het is niet helemaal duidelijk hoe hij dit gedaan heeft maar het schijnt dat fistfucking in combinatie met krampjes niet de ideale combinatie is.


Maar hij was wel aanwezig. en nam zelfs nog even de speech over in de kleedkamer dat we moeten gaan knallen vandaag . We zagen zelfs een Bil met een hele positieve instelling, jammer dat hij net die ene keer van het jaar helder is op een zondag morgen dat hij zelf geblesseerd is. Maar we zullen er aan moeten wennen als we hem moeten geloven, gezond eten, minder roken veel sporten en minder seks is de Billy 2018, ik denk dat hij het goed gaat doen in het sprookjesbos van de Efteling.

Keje en Kevin kwamen ons vandaag uit het vierde versterken. Top dat deze mannen vandaag aansloten want zonder hen hadden we het niet gered.


We begonnen vandaag met een goede warming up de mannen straalde uit dat het duidelijk was dat er vandaag gewonnen moest worden, we zouden bij winst op 2 punten van Gastel komen met 1 wedstrijd minder dus alles zou weer open liggen voor het kampioenschap. We zijn vaak niet al te best uit de winterstop gekomen, maar vandaag zou anders blijken.

We begonnen goed aan de wedstrijd en Vivoo creëerde de kansen. Niet heel veel, maar wel meer dan Roosendaal. In het eerste kwartier was het Dave die 3 gevaarlijke aanvallen opzetten, helaas zonder resultaat.

Na een tijd gespeelt te hebben viel het op de bank al op dat de verdediging vandaag erg goed stond. Geen slordigheidsfoutjes en zeker na een zodanig lange winterstop stonden we echt goed. Al langzaam begon het speculeren. Zou Krul geneukt hebben? Neeeej we moeten wel realistisch blijven! Zou Rondje een complimentje hebben gekregen? Neeeej niet waarschijnlijk misschien een nieuw facebook account maar geen complimentje! Zouden ze Gijs weer onder z’n ballen hebben gekieteld? Neeeej gezien Gijs zijn reactie daarop is er niemand die zich daar nog aan durft te wagen !

Ook op de voorstopper positie zag je Laurens vandaag enorm goed inschuiven en positioneel erg sterk spel. We waren nog niet klaar met speculeren en Krul begon met diepte Pasen te slingeren waar Pogba nog iets van kan leren. De bal werd over het veld gegooid, Kevin legde hem stil op voet (Hoe hij dat deed zou zelfs met herhaling niet te zien zijn geweest) en na een mooie beweging was het 1-0 voor Vivoo.

3 minuten later was het opnieuw een diepe pass op Witte die als een haas (konijn) het veld over raasde en de bal meenam en 2-0 voor Vivoo.

Al langzaam begon het ons te dagen. Wat zou nu opeens alles hebben verandert? Wat is er gebeurd dat men zo lekker staat te voetballen? Hebben ze het licht gezien? Nee, het licht was het niet maar zoals Rapper Sjors het zelf zou zeggen, het was wel amazing.

Als technische staf hebben we besloten voortaan 30 minuten eerder te verzamelen. Van ons hoeft het niet, maar als jullie er zo goed van gaan voetballen, dan wordt dit voortaan verplichte voorbereidingstijd voor de wedstrijd.

Maar weer even verder met de wedstrijd. Met 2-0 op het scorebord gingen we de rust in. Witte zou op de bank gaan plaatsnemen en Kommers ging op rechts half spelen. Verder zouden we overgaan op de mandekking, gezien de tegenstander aan het schuiven was gegaan met de opstelling die ze speelde.

We kwamen sterk de kleedkamer uit en na het diepsturen van Sijmon raasde hij het veld over, legde hem terug op Lau, die hem weer keurig binnen schoot. 3-0.

Na 55 minuten was het Ali die het niet meer trok. Witte kwam erin voor Ali en Koolen werd door Junior verlost bij het vlaggen. Het plan was vervolgens om Kola de 56ste minuut in te laten vallen, echter was hij nog niet klaar met warmlopen. Een minuut of 10 later was hij er klaar voor en verving witte op rechts back en Witte ging in de spits voor Mats. Huh? Witte in de spits? Junior stond nog geen 10 minuten te vlaggen en er werden al aparte beslissingen genomen.

In de 65ste minuut was het Dave die de bal aan de voet kreeg en de verdediger en keeper goed uitspeelde. Hij wilde bijna op z’n knietjes gaan zitten om de bal zelf nog even zittend binnen te koppen in het goal, zoveel tijd had hij over. Vermoedelijke waren het de beelden van Rapper Sjors op zijn knietjes die ervoor zorgde dat hij zich net op tijd bedacht en op beide benen bleef staan.

1 minuut later was het Roosendaal dat goed uitkwam en toch nog een doelpuntje meepakte. Geen paniek, alleen jammer.

In de 85ste minuut was het bij kola waar de aanval begon, Sijmon die de verdedigers wegtrok en de bal terug gaf aan witte om hem vervolgens binnen te rammen. Dat was even slikken voor van Gaal, de meesterzet van Loer the special one pakte netjes uit en resulteerde zo in 5-1 op het scorebord.

Overigens mag worden vermeld dat Sijmon vandaag 4 assists op zijn naam heeft gezet.

Een top wedstrijd mannen. Goed gespeeld, goed samengewerkt en allemaal een 10 op inzet.

Tijd voor een biertje en tijd voor Bil om zijn twee ballen op te halen die hij was vergeten.

Nog even een laatste woord namens Sjef; Aanmelden voor volgende week lamballen. We hebben nu 9 man. Ook deze punten hebben we nodig mannen.

MAN of THE MATCH : KRUL

Next target: NVS 2