Wedstrijd 10: Vivoo 3 – NVS 2 8-2

Vivoo 3 – NSV 2 8-2

Na een hele week speculaties of er wel gevoetbald zou gaan worden kwam op zondag ochtend het verlossende woord “ it giet oan “ we hadden een vrij kleine selectie vandaag en vanwege vele afwezigen door het WK veldrijden in Valkenburg was dit een probleem door heel de vereniging waardoor er weinig te regelen viel. Met een langdurig geblesseerde Billy zaten we ook zonder keeper wat betekende dat we binnen onze eigen gelederen op zoek moesten naar iemand van minimaal hetzelfde niveau, dat was dus geen probleem want dan kwam iedereen in aanmerking. Uiteindelijk was het Mats die bereid was om deze rol op zich te nemen wat hij zeer verdienstelijk zou doen.

Hierdoor was de technische staf tot de volgende opstelling gekomen.


Dave en Rondje starten op basis van ratio op de bank samen met Junior en in uiterste nood Corne want gezien de beschikbaarheid van spelers waren Remco en Tim gelukkig bereid om vandaag mee te doen.

Toen we de kleedkamer in gingen kreeg Junior wel te horen van 2 basis spelers dat ze niet helemaal zeker waren of ze wel fit genoeg waren , Beest mankeerde wat , maar zover ik kon zien had hij allebei zijn benen nog dus dan kan hij ook gewoon spelen .En Diggy was ook geblesseerd , nu weten we van Diggy dat hij wel vaker geblesseerd is en als hij niet geblesseerd aan de wedstrijd begint valt hij wel uit met een blessure maar nu had hij wel een heel vreemde blessure ! Diggy had een blessure aan zijn ogen , een of andere bacterie , hoe kom je in godsnaam aan een blessure aan je ogen ? Hier was weinig research voor nodig , die krijg je namelijk van te veel Face timen . Dus Diggy als je volgende keer gaat face timen neem dan de juiste voorzorgs maatregelen. Op zijn minst je brilletje ophouden.


Maar nu naar de wedstrijd, we stonden goed en vanaf de aftrap was het duidelijk dat NVS geen probleem zou mogen opleveren vandaag als we maar ons spelletje zouden spelen met goede snelle balcirculaties en op tijd de 1e goal zouden binnen prikken want dat moest niet te lang uitblijven. Na 10 minuten kregen we echter alweer de volgende tegenslag tijdens het aanzetten voor een sprintje schoot het bij Krul in zijn kuit en kon hij niet meer verder , Dave snel warm lopen en laatste man positie overnemen van Krul.

Krul op de bank en uiteraard moest er een oorzaak gevonden worden voor deze snelle blessure , dus dan komt ook automatisch de vraag “ je hebt toch toevallig geen seks voor de wedstrijd gehad he Krul?” nou hij dacht van niet, hij denkt dat hij zich nog kan herinneren dat hij met zijn zatte ballen tegen Anouk aan heeft liggen rijden maar hij dacht niet dat er echt wat gebeurd was! En Anouk kan bevestigen dat er niets gebeurd was , dat ligt even iets anders bij de kat Mailo die weet nog wel precies wat Krul met zijn zatte ballen gedaan had en was zondag ochtend nog niet helemaal bekomen.


​Maar we pakte het na de wissel weer snel op en de doelpunten machine begon te draaien, in de 12e minuut was het Mini die uit een scrimmage de 1-0 binnen schoot. Slechts 2 minuten later was het alweer 2-0 door een doelpunt van Sieb. Even vielen we stil en kon NVS weer wat grip op de wedstrijd krijgen maar bij de sporadische kansen die ze hadden in de 1e helft was er altijd nog Mats die goed stond te keepen en alert reageerde. De volgende die scoorde was Remco goede loop actie met een even zo goed schot betekende 3-0.

Nu was het tijd voor Diggy hij kreeg teveel last van het face timen en kon echt niet verder , Diggy er uit en Rondje er in wat betekende dat Junior nu nog de enige wissel was. Vervolgens was het Witte die de 4-0 kon binnen schieten en voor rust was het Remco nog die zijn tegenstander op rand 16 meter uitkapte en droog laag in de hoek binnen schoot 5-0 en tevens rust stand.

We wisten al voor de wedstrijd dat Tim maar 1 helft kon spelen dus de laatste wissel moest er aan geloven wat betekende dat Junior maar liefst 45 minuten moest gaan spelen! En op een of andere manier kreeg iedereen in de kleedkamer een Calve pindakaas visioen:

“ Kom maar wisselen Pietertje “

Wat niemand toen nog kon weten was dat dit een onvergetelijke wedstrijd zou gaan worden voor Junior. Dus dat betekende dat Witte de plaats van Tim over nam op rechtshalf en dat Junior op de linksback positie ging spelen.

Direct na de aftrap was het alweer raak, Sieb die op links binnen de 16 de bal voor bracht werd door een NVS speler in eigen goal gewerkt 6-0 en we konden achter over gaan leunen, echter dit werd te letterlijk opgepakt, ik weet niet waar NVS in geloofde maar het blijven Zeeuwen ze begonnen zowaar druk te zetten en Vivoo 3 werd zenuwachtig, hierdoor werd het 6-1 en even later zelfs 6-2. Dit was het signaal voor Sieb om als aanvoerder even de boel wakker te schudden, weer gaan voetballen uit de organisatie balbezit koesteren en alleen de lange bal spelen als het kon. De orde werd hersteld en het was Mons die goed doorging maar onreglementaire werd afgestopt. Penalty voor Vivoo. En dit was een unieke kans voor Junior om te scoren, nee is niet nodig zei Junior ja is wel nodig zeiden de andere 10 kom achter de bal en binnen trappen die pingel. Nou vooruit dan maar, en alsof hij nooit anders gedaan had wachtte Junior tot de keeper een hoek koos om vervolgens heel koelbloedig de bal in de andere hoek te schieten 7-2 voor Vivoo. En wat een weekend voor Junior had hij na de geboorte van Menno eindelijk weer gescoord bij Kim presteert hij het om nog geen 12 uur later gewoon weer te scoren op het veld , Juun kan met recht een BAAS genoemd worden !


​Het slot akkoord was voor Remco die een prima wedstrijd bekroonde door met een hattrick, wederom zichzelf goed vrijspelend en afronden met een geweldig schot wat de 8-2 eindstand op het bord bracht.

Nog even te vermelden dat Corne 10 minuten voor tijd Beest verving zodat die op tijd in Breda kon zijn voor Ajax-NAC, de volgende afscheidswedstrijd van Corne staat gepland op zondag 25 mei 2025 dus zet deze alvast in je agenda.

Mannen prima wedstrijd gespeeld met een kleine groep het maximale eruit gehaald, een hele goede 1e helft en op een minuut of 10 na gecontroleerd uitgespeeld in de 2e helft.

Komende week zijn we vrij maar in afwachting van de volgende wedstrijd op 18 februari kunnen we ons afvragen:

· Blijft Junior op het veld en thuis dit gemiddelde aanhouden? ( we hopen het voor hem)

· Ligt het gemiddelde voor Mons thuis hoger dan op het veld? ( we hopen het voor hem )

· Krijgt de keepers carrière van Mats vervolg? want je gaat helemaal stuk van dat keepen.

· Blijft de terreinknecht van Vivoo zich afvragen waar dat grote gat in het veld door ontstaan is?

MAN of THE MATCH: JUNIOR

Next target 18 February 12:00 uur : BSC 3

Virusvrij. www.avast.com