Wedstrijd 13: Welberg 2 – VIVOO 3 5-1

Welberg 2 – Vivoo 3 08 april 12:00 uur

Vandaag de topper tegen Welberg 2 , door ons verlies tegen HSC stonden die al 4 punten voor op Vivoo dus als we nog enigszins wat spanning terug willen brengen dan zal het vandaag moeten gebeuren want anders kunnen we de resterende 9 wedstrijden uit spelen zonder nog aanspraak te kunnen maken op de titel.

We konden een top team weg zetten dus daar zou het niet aan liggen. Er ontbraken er slechts een paar. Mats moest op het laatste moment afzeggen want die had teveel last van een blessure, en ook onze Billy was in geen velden of wegen te bekennen. Het ventje is een bietje een watje aan et worden denk. Laatst had hij al een boswandeling gemaakt met zijn vriendinneke en daarna thee gedronken op zondag morgen . Hij is het een bietje kwijt denk. Hij is ook al gesignaleerd in het dorp op zijn nieuwe trekker en eerlijkheidshalve moet ik dan bekennen dat ik ook liever niet meer samen zou douche met hem.


Maar er waren er wel meer van ‘t padje deze mooie zondag morgen , ondergetekende was wat later en kreeg bijna een hartverzakking toen hij het sportpark van Welberg betrad , iemand met een zeer slecht gevoel voor humor had besloten om Rondje aanvoerder te maken , voor wat ? op basis van wat ? De enige reden ik kon bedenken had immers niets met voetbal te maken . Volgens mij was er een lijn up gemaakt en had diegene met het kleinste piemeltje de band gekregen , ik kan niks beters verzinnen . Ik had het nog aan Ellen gevraagd hoe groot ongeveer en die bevestigde het .

Maar het ging uiteraard om de wedstrijd vandaag en de volgende kanjers moesten het gaan doen .


Dus zoals al gezegd daar stond een behoorlijk goed team waarvan we uit konden gaan dat ze wel wat zouden kunnen moeten forceren tegen Welberg.

En Vivoo stond goed er werd echt goed gevoetbald met goede combinaties en nu en dan waren er kansen , echter aan de andere kant was Welberg zoals we al in de 1e wedstrijd hadden kunnen zien levensgevaarlijk in de omschakeling . Elke keer als de bal bij hen in de voorhoede kwam ontstond er gevaar , snelle actie,s zeer doelgericht waar we niets tegen in konden brengen . Dis resulteerde dan ook dat we met een 3-0 ruststand de kleedkamer in gingen.

Aangezien we met alleen Koole en Sieb maar minimaal vertegenwoordigt waren op de bank werd de 2e helft aangevangen zonder direct te wissellen .

De 2e helft gaf echter hetzelfde beeld ook nu kan Vivoo voetballend goed mee en werden er mooie combinaties opgezet met dito afrondingen echter zonder doel te treffen . Aan de andere kant was het Welberg dat steeds vaker door brak en gelukkig niet elke open kans afronde anders was het nog erger geworden. Toch was het Vivoo die de 2e helft als eerste scoorde , Yannick schoot fraai binnen en de 0 was van het bord 3-1 . Echter dit duurde niet lang of de 4-1 lag in het net . Vivoo bleef keurig voetballen ondanks dat het duidelijk was dat er geen eer te behalen viel en Welberg miste kans na kans maar kon nog net voor tijd de 5-1 binnen prikken.

We moet helaas concluderen dat dit Welberg door 2 of 3 individueel zeer goede voetballers te sterk waren voor ons en dan ook een terecht kampioen zullen worden.

Dan had Kimberley ook nog besloten dat het vandaag de grote dag zou zijn dat Menno Vivoo 3 maar eens moest gaan supporteren hoe traumatisch moet dat geweest zijn voor het ventje , zijn vader met paniek in de ogen na de 2-0 en dat is niet meer weggegaan tot het einde , de rare meneer Rob met die gele band rond zijn arm en dan dit grote verlies . Maar Junior van Gaal heeft hier direct op geanticipeerd door Menno apart te nemen en hem alle ellende te laten vergeten en hem een enorme lachbui te bezorgen.

De vraag is natuurlijk hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen , dus ff nagevraagd bij Kim . Juun heeft alleen maar gezegd “ luister Menno op een dag zal papa een hele grote voetbaltrainer zijn” .

Mannen laten we het snel vergeten en nog gewoon veel plezier beleven aan de resterende 9 wedstrijden tot het eind van het seizoen , gewoon elke wedstrijd willen winnen want het mooie weer komt er aan en om na de wedstrijd een lbiertje te drinken in het zonnetje is zoveel lekkerder als dat wanneer je verloren hebt.

Nogmaals maak elkaar of jezelf geen verwijdt voor dit verlies want iedereen heeft zijn stinkende best gedaan en we zijn strijdend ten onder gegaan tegen een effectievere betere tegenstander.

Man off the Match: BEEST (+Yannick en Mini. Bron: Voetbal.nl)

Next Cluzona 3 om 18:30 aanstaande donderdag.