Wedstrijd 14: VIVOO 3 – Cluzona 3 0-1

Vivoo 3 – Cluzona 3 uitslag 0-1

12-04-2018

En ja hoor de 1e midweekse wedstrijd voor seizoen 2017/2018 is een feit, vanavond mochten we om 18:30 aanvangen tegen Cluzona. Voor iedereen was het dus haasten om tijdig vanuit het werk op de voetbal te zijn omdat er echt op tijd gestart moest worden wilde we niet in het donker eindigen.

Na 2 verlies partijen op rij wat in de geschiedenis van Vivoo nog niet vaak was voorgekomen moest er onderhand maar weer eens gewonnen worden. Er waren wel wat absenties echter Keje was bereid om de goal te verdedigen en Jan van Limpt en Royke waren er bij om het team te versterken. Mats was afgevallen doordat hij nog teveel last had van zijn blessure Rondje hadden we niet tegen gezegd dat we moesten voetballen ( op zondag komen we daar niet mee weg) en Sieb had nog steeds last van zijn rug. Die rug blessure van Sieb houdt al een tijdje aan en dat is niet best, in het begin van het jaar fanatiek begonnen met sporten minstens 2x per week naar de sportschool dus je zou denken hij moet super fit zijn of is het zo dat hij zich overbelast heeft? Nu ben ik er recentelijk achter gekomen wat er op doet en er zit wel wat logica in. Hanneke is al in de 7e maand dus wat betreft seks is het een beetje over ( of helemaal zelfs) en dan hoopt het een en ander een beetje op. We weten allemaal als je de hele dag moet tillen je rug gaat opspelen op een gegeven moment en dat is wat Sieb momenteel de hele dag doet. Hij loopt de hele dag te tillen!

​Misschien een idee om een keer de hand aan jezelf te slaan Sieb kan een hele opluchting zijn, zorg dan wel dat er niemand in de weg staat want ik vermoed dat er wat druk af moet.

Voor vandaag was het nog even spannend en de exacte opstelling was moeilijk te voorspellen want we wisten niet wie er op tijd zouden zijn, heel simpel de eerste 11 zouden in de basis beginnen. Vooraf was er wel een idee over hoe we moesten beginnen wat betreft beschikbaarheid maar dit bleek op een aantal plaatsen niet mogelijk te zijn


Kola haalde het niet dus Lau begon, dat zelfde geld voor Diggy en Dave die maar net op tijd waren dus starten op de bank en vervangen werden door Krul en Royke. Daarbij opgemerkt dat Royke er last minute bijgehaald was omdat Junior van Gaal vreesde met 10 man te moeten starten. Dus Van Gaal had snel geschakeld en gevraag wie er zouden gaan trainen met het 2e en bereid waren om eerst bij het 3e te spelen.

Vanaf de aftrap was het slecht vandaag , positioneel waren we het een beetje kwijt en er waren teveel spelers die onder hun niveau bleven. Afgezien dat we redelijk veel balbezit hadden werden we niet dreigend en dwongen we weinig kansen af. Het was dan ook Cluzona die de score opende na een lange bal die even buiten het gezichtsveld van Bram was waardoor hij werd verrast door zijn directe tegenstander die alleen op Keje af kon gaan en simpel kon binnen schuiven 0-1 . Het werd hierna niet veel beter en de betere kansen bleven voor Cluzona zonder nog te scoren tot aan de rust.

We waren vanaf de 30e minuut begonnen om een keer constant door te wisselen zodat iedereen zijn speel minuten kreeg dus er was niet direct aanleiding om tijdens de rust te wisselen. Echter daar dacht Junior van Gaal anders over, aangezien hij dacht dat Royke wilde gaan trainen werd dit dan ook verteld aan Roy door Van Gaal. “Royke jij kunt gaan trainen “ dit werd echter niet gewaardeerd, door Roy. Het zou kunnen zijn dat het moment niet goed gekozen was het zou kunnen zijn dat het de manier waarop het gezegd werd niet helemaal juist was maar het feit was daar dat het niet in goede aarde viel. Het is wel zo dat het woordje training binnen de luchtmacht een andere lading heeft dus hier kan het ook mee te maken hebben.


Gelukkig besloot Roy om gewoon in het veld te blijven staan maar het blijkt achteraf dat de boosheid niet helemaal over gegaan is .

De 2e helft bracht niet veel beter voetbal dan de 1e helft , het was wel Vivoo die de boventoon voerde en er kwamen nu ook wel meer kansen maar niet echt grote uitgespeelde kansen, de laatste 15 minuten gingen we nog extra druk naar voren zetten wat wel wat meer kansen opleverde echter we kwamen niet meer tot scoren wat de derde nederlaag op rij betekende. Dit is eigenlijk ongekend ik denk zelfs dat we vorig jaar in een klasse hoger nog geen 3x achter elkaar verloren hebben. Wat is hier de oorzaak van? Duurt het seizoen te lang en zijn we er klaar mee? Missen we Mats in de goal die al zijn wedstrijden in de goal gewonnen heeft? Of ligt het aan het feit dat Corne heeft aangekondigd dat het zijn laatste seizoen is? Als je even doordenkt over de laatste en je zou ( ik geef maar een willekeurig voorbeeld) Cristiano Ronaldo de laatste 4 wedstrijden wegdenken bij Real dan zouden ze ook niet in de halve finale staan dus eigenlijk is deze vergelijking niet eens zo slecht ik denk zelfs dat we deze conclusie 1 op 1 kunnen doortrekken daar er meer vergelijkingen zijn tussen Corne en Cristiano:

Heeft geen verdere onderbouwing nodig zou ik zeggen, spreekt voor zich.

Mannen zoals ik afgelopen zondag al heb gezegd laten we er voor zorgen dat het voetbal niet tegen ons gaat werken en dat we het plezier weer terug vinden op het veld dan komen de resultaten vanzelf.

Man of the match: Keje

We gaan ervoor zondag

Next match: 15 April 2018, Vivoo 3 – Hoeven 3 12:00 uur